fbpx

SMS lån

Hvad er et SMS lån?

SMS-lån er en rask og enkel måte å låne penger på. De er også kjent som minilån, mikrolån eller hurtiglån. Et SMS lån er typisk et kortsiktig lån, og det kan settes opp raskt og enkelt uten å bli spurt om formålet. Tilbyderne har imidlertid sluttet å bruke denne metoden, og det er ikke lenger mulig å søke om SMS-lån via SMS. Du kan søke om SMS-lån ved å fylle ut et elektronisk søknadsskjema. Prosessen er rask og enkel og du vil vanligvis motta en avgjørelse i løpet av minutter. Hvis søknaden din blir godkjent, vil pengene settes inn på bankkontoen din innen noen få timer.

SMS-lån er en praktisk måte å låne små beløp på kort varsel. De er imidlertid ikke egnet for langsiktige lån og bør kun brukes til uventede utgifter eller nødsituasjoner. Du bør også være klar over at SMS-lån har en tendens til å ha høye renter og gebyrer, så du bør kun låne det du har råd til å betale tilbake.

SMS lån – du får ikke pengene dine med en gang

Trenger du raske penger, kan et SMS-lån virke som den perfekte løsningen. Men på grunn av lovendringer kan det hende du ikke kan få lånet ditt samme dag som du søker. Stortinget har pr 1. januar 2017 innførte 48 timers rapporteringsperiode for lån med løpetid under tre måneder. Dette inkluderer vanligvis SMS-lån, som ofte er kortsiktige lån.

Hensikten med rapporteringspausen er å gjøre det vanskeligere å låne penger til impulskjøp, noe som kan friste enkelte typer forbrukere. Du kan derfor sende lånesøknaden, men du vil først kunne få pengene minst 48 timer etter at du har sendt lånesøknaden.

Dette betyr ikke at SMS-lån ikke lenger er et alternativ hvis du trenger raske penger. Det betyr bare at du må planlegge litt mer fremover om du vil bruke denne typen lån. Så hvis du vurderer et SMS-lån, husk at det kan ta noen dager å få pengene du trenger.

Før du tar opp SMS-lånet:

En ulempe med SMS-lån er imidlertid at de kan være vanskelige å betale tilbake dersom du låner for mye penger eller om du ikke har en solid plan for hvordan du skal bruke lånemidlene. Det er derfor viktig at du vurderer dine behov nøye før du tar opp et SMS-lån. Ved ansvarlig bruk kan SMS-lån være en fin måte å få den økonomiske hjelpen du trenger. Men hvis du ikke er forsiktig, kan de også føre til økonomiske vanskeligheter. Så pass på at du kun låner det du trenger og sørg for at du har en plan for hvordan du skal betale tilbake lånet før du tar det opp. 

Går du med tanken om å ta opp et SMS-lån eller en annen type hurtiglån, er det derfor viktig at du først har kontroll på økonomien og vilkårene. Du kan rådføre deg med noen fagfolk til din fordel, og hos Swiftbanker står vi alltid klare med gode råd og veiledning.

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere