fbpx

Privatlån
opptil 600.000 kr

Via våre partnere kan du innhente flere lånemuligheter, sammenligne og finne hva som er bedst for dig

Dette er ikke en lånesøknad

Finn lånemuligheter

Tjenesten er kostnadsfri & uforpliktende

Hvor mye ønsker du å låne?

5000 kr
600 000 kr

I mange år ønsker du å låne?

1 år
15 år
Est. terminbeløp*
0 kr
Navn
e-post
*Priseksempel: Lånebeløp 250 000 kr. Nominell rente 11,69 %. Effektiv rente 12,85 %. Kostnad 122 410 kr, Totalt 372 410 kr.  Nedbetalingstiden er 1-15 år, eller maks 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra minimum 4,90% til maksimum 21,95%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,01% til maksimum 25,00%

*Priseksempel: Lånebeløp 250 000 kr. Nominell rente 11,69 %. Effektiv rente 12,85 %. Kostnad 122 410 kr, Totalt 372 410 kr.  Nedbetalingstiden er 1-15 år, eller maks 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra minimum 4,90% til maksimum 21,95%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,01% til maksimum 25,00%

Hva er privatlån?

Når du søker for å få et privatlån så gjør det du uten sikkerhet i for eksempel ditt hus, eventuell bil eller annen fast eiendom du måtte ha. Det er noe som tilbys av flere banker, eller de aller fleste i det minste.

I essens er altså dette et forbrukslån, hvor du står fri til å bruke pengene på akkurat det du vil. Kanskje har du flere smålån som du ønsker å refinansiere? Eller er det kanskje på tide å komme seg unna litt med en ferie? Valget er ditt. Det er den friheten mange er ute etter når de bruker vår tjeneste for å finne lånemuligheter for et privatlån.

Det avhenger dog på banken du låner fra, og hva slags tilbud du får. Lånetilbudet du får avhenger på hva slags økonomi du har, da dette blir ett på, og om du for eksempel har annen gjeld. Har du for eksempel en betalingsanmerkning kan det bli vanskelig å få et lån innvilget.

Når du trenger litt ekstra penger enten for deg selv, for et prosjekt hjemme, for en ferie eller andre årsaker, så kan et privatlån være midt i blinken for deg. Les mer her hos oss på Swiftbanker for å få all informasjon du behøver om det, samt hva vi kan hjelpe deg med. Bare for å ha nevnt det. Et privatlån omhandler en økonomisk avtale mellom en låneinstitusjon og en privatperson. Det er altså ikke snakk om et privat lån, hvor du låner penger av en annen person, privat. Et lån du får privat kommer med mange fordeler 

Trenger du penger så kan et lån via en av våre partnere vi jobber sammen med være helt ideelt, da du får gode vilkår, en oversiktlig betalingsplan og du får en bedre økonomisk hverdag samtidig. Om det høres ut som at det kan være av interesse for deg så les gjerne videre!

Lån tilpasset ditt behov

Dette er kanskje noe som kan sies om de aller fleste typene av lån som finnes. Men et privatlån går under kategorien forbrukslån. Det vil si at du kan bruke og disponere pengene som du vil, uten at banken som gir deg pengene kommer til å stille spørsmål. Men det at du har frihet bør jo fortsett ikke være det som leder deg i forhold til hva du faktisk skal bruke pengene på.

Det er klart, om du har tatt et lån på dagen kun for ferie, så er det naturlig at du bruker pengene på det. men husk, at selv om det er gøy å dra på ferie og nyte livets glade dager, så er pengene ikke dine, rent økonomisk sett. Et privatlån skal betales tilbake, under de satte rammene som långiveren og du har blitt enige om. Da kan det være fornuftig å tenke seg om både en og to ganger om hvorvidt det faktisk er nødvendig at du tar et lån eller ikke. 

For det finnes jo andre ting enn rent forbruk å bruke pengene på. Har du utgifter som kom plutselig på? Det kan være så mangt, men det er noe som skjer i livet? Eller er du kanskje lei av at badet ser ut som det har gjort i ti år? Da er det klart at du skal ha litt ekstra penger for å ordne på det. En nødvendig oppussing er ikke noe som er en dårlig ide, under de aller fleste omstendigheter.

Men for å si det igjen, du kan bruke pengene på akkurat det du vil.

Hvor mye koster et privatlån?

Det avhenger helt på tilbudet du har fått fra långiveren og hvordan vilkårene ser ut.

Dette er noe som varierer kraftig avhengig på hva slags tilbud du har fått, hvordan din økonomi ser ut og om det er andre omstendigheter som påvirker vilkårene dine. Du må ha kontroll både på den nominelle og på den effektive renten, og dette er noe som skal være presentert for deg før du aksepterer et eventuelt tilbud fra en av våre partnere.

Du bør alltid prøve å regne ut totalkostnadene av et privatlån. Det vil si både summen som du faktisk låner, men også det du betaler tilbake når det kommer til renter. For uten renter ville jo matematikken vært ganske enkel. Du må se på renten, hvor lang tilbakebetalingstid du er ute etter, og hva slags rente du får. Alt dette spiller naturligvis en stor rolle i hvor mye et privatlån koster deg, og det kan godt hende at et lån for privat bruk er noe du anser som fornuftig i din situasjon. Uansett hvor mye det til slutt vil koste deg

La oss se på et eksempel

Man kan jo tendere til å snakke veldig abstrakt om dette, og noen ganger er det rett og slett bedre å komme med et eksempel for å tydeliggjøre hvor mye et privatlån kan koste deg. Husk at dette er bare hypotetisk sett, og at dine kostnader vil være annerledes. Du låner sannsynligvis ikke den samme summen, og renten ser med all sikkerhet annerledes ut.

Men la oss si at du vil pusse opp. Du har regnet på hvor mye du trenger i budsjettet ditt for å få det til, og for å få gjort oppussingen akkurat slik du trenger. Litt penger har du, men du tenker at et privatlån kan løse mange av problemene dine. Da besøker du bare oss her på Swiftbanker,  hvor du bruker tjenesten vår. Du velger ønsket lånebeløp og så finner vi 3 lånealternativer for deg.

La oss si at du aksepterer et av lånealternativene hos våre samarbeidspartnere. Privatlån har generelt en nominell rente på mellom 6,39% og helt opp til 21,95%. Om den er på sistnevnte vil det koste deg ekstremt mye, bare så det er sagt. Den effektive renten kommer på mellom 6,81% og 24,4%. Så da sier vi at du låner 150 000 kroner, og at den effektive renten ligger på 13,2%, basert på din økonomi og alle opplysningene som du har sendt med søknaden din.

Du fastsetter en periode på 10 år hvor kommer til å betale tilbake lånet, og om renten din er på 13,2% på et lån på 150 000 kroner så blir selve kostnadene på 112.573 kroner. Når du legger selve lånet som du også skal betale tilbake så vil totalkostnadene for både nedbetaling av lån og rentebetaling bli på 262.573 kroner. Så er det opp til deg om du føler du bør låne eller ikke. Det er klart, jo kortere tid du bruker på å betale tilbake lånet, desto billigere blir det for deg totalt sett. Selv om det er større månedskostnader.

Igjen, dette er en hypotetisk situasjon, for enhver lånesøknad er individuell og blir behandlet sådan.

Relaterte Artikler

Fordelen og ulempene med et privatlån

Som ved alt annet når det kommer til økonomi så avhenger det på din økonomiske situasjon, og hvordan den ser ut. Men fordelene er stort sett de samme, for deg som trenger ekstra penger. Og det er ikke sånn at man nødvendigvis behøver å komplisere det for mye heller. Når du søker et privatlån så gjør du antakeligvis det fordi du trenger pengene, og da du ikke må stille sikkerhet og kun få en godkjent kredittsjekk, så er det sånn at de aller fleste banker innvilger deg lån.

Deretter avhenger det på hva slags tilbud du har fått og om det er noe du finner tilfredsstillende eller ikke. Du trenger for eksempel ikke å ha egenkapital, og det er i det hele tatt få krav og vilkår satt på deg for å få lån. Når du da har fått lånet, det er da kravene sparkes i gang. Ta uansett en titt på hvilke vilkår banken du vil søke på har, så vet du i det minste at du er kvalifisert til lån. 

Noen av de mest typiske vilkårene er:

Merk at det ikke er krav på at du eier bolig, eller at du har egenkapital

Det er alltid potensielle ulemper ved å søke lån. For selv om et privatlån er «enklere» å få innvilget enn mange andre typer av lån, så er det akkurat det som gjør at det blir stilt høyere krav på deg. Fordi banken du låner fra tar en større risiko da du ikke trenger å stille sikkerhet, eller egenkapital for den saks skyld. 

Alt dette betyr bare at renten din blir høyere enn om det er snakk om et annet type lån. Det er lettere å få i teorien, men så koster det deg også mer. Da vil det bli dyrere, uansett hva du gjør, enn om du søker et lån som du stiller sikkerhet for. Men om du er klar over det så er det egentlig ikke et problem. Valget faller på deg uansett, og føler du at det er noe du kan dekke så er det ikke noe problem.

 

Først og fremst kan vi si at dersom du har en betalingsanmerkning kan du nær sagt glemme å få en søknad innvilget. Det er en av ulempene ved å ha en slik anmerkning, at det å få lån er nesten umulig, i de aller fleste tilfeller, helt til du får den fjernet. Om det er snakk om et lån hvor stiller noe i sikkerhet, som en bil eller din bolig er det litt mer sannsynlig, men fortsatt vanskelig. 

Det handler bare om et dårlig rykte egentlig, hvor tilliten til deg som en potensiell kunde ikke er så høy som du kanskje håpet på. Og selv om det finnes visse banker som kan hjelpe deg selv med en betalingsanmerkning så er det vanskelig og det er med utfordrende vilkår. Men du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss om du behøver rådgivning og hvordan vi kan løse det som du kanskje føler er en vanskelig situasjon.

La Swiftbanker hjelpe deg med ditt privatlån

Det er alltid både spennende og litt skremmende å søke om og finne lån. Ved å bruke vår tjeneste her hos Swiftbanker vet du at du får profesjonell hjelp og at vi som side tar det på alvor. Vi jobber kun med seriøse aktører og du kan altså når som helst ta kontakt med oss om du behøver hjelp.

Angående søknaden kan du få et billig privatlån avhengig på dine omstendigheter og det Kan du finne via Swiftbankers samarbejdspartnere. Om det høres ut som noe du behøver er du mer enn velkommen, så kan din økonomi gå en litt lysere hverdag i møte!

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere