fbpx

Smålån

Via våre partnere kan du innhente flere lånemuligheter, sammenligne og finne hva som er bedst for dig

Dette er ikke en lånesøknad

Finn lånemuligheter

Tjenesten er kostnadsfri & uforpliktende

Hvor mye ønsker du å låne?

5000 kr
600 000 kr

I mange år ønsker du å låne?

1 år
15 år
Est. terminbeløp*
0 kr
Navn
e-post
*Priseksempel: Lånebeløp 250 000 kr. Nominell rente 11,69 %. Effektiv rente 12,85 %. Kostnad 122 410 kr, Totalt 372 410 kr.  Nedbetalingstiden er 1-15 år, eller maks 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra minimum 4,90% til maksimum 21,95%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,01% til maksimum 25,00%

*Priseksempel: Lånebeløp 250 000 kr. Nominell rente 11,69 %. Effektiv rente 12,85 %. Kostnad 122 410 kr, Totalt 372 410 kr.  Nedbetalingstiden er 1-15 år, eller maks 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra minimum 4,90% til maksimum 21,95%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,01% til maksimum 25,00%

Hva innebærer et smålån?

Folk flest søker et smålån når det er noe de vil ha gjort. Det er ikke nødvendigvis sånn at man søker smålån fordi man har gjeld å betale eller andre problemer man må ta hånd om. Selv om man kan det naturligvis. Et smålån søkes kan søkes om du har en liten, eller stor, drøm å oppfylle. Kanskje du endelig vil dra på en fotballtur, eller kanskje er det sånn at du vil ha et nytt badekar? Årsakene kan være mange, og SwiftBanker kan kanskje hjelpe deg med å oppfylle drømmene du måtte ha. 

Når du velger å bruke swiftbankers tjeneste for å søke om lån så er det helt uforpliktende og det koster ingenting. Det kan være at du bruker vår tjeneste til å søke de ulike alternativene rundt lån av nysgjerrighet? At du kanskje har lyst til å vite hva dine alternativ er om du eventuelt skulle trenge et smålån, og det finnes jo billige smålån som du kan dra nytte ut av. Pass på å se på alle de forskjellige typene av lån som vi har tilgjengelige for deg, så du kan velge noe som passer best for din situasjon. Da er detaljer som rente, gebyr og andre vilkår ting som du bør vite om på forhånd.

Hos SwiftBanker har vi mange forskjellige typer av lån tilgjengelige for deg gjennom våre samarbeidspartnere, og smålån er en av dem. Ønsker du å få et lån innvilget så kan vi hjelpe deg. Her får du all informasjon du behøver om smålån, hva det innebærer og hvordan du kan søke. 

Det er mange muligheter tilgjengelige, og det er jo greit å vite om dem faktisk. Et smålån kan hjelpe deg i flere forskjellige situasjoner du måtte befinne deg i ditt liv. Vit dog at et smålån ikke er et mikrolån, for det er snakk om større summer. Men dette, og alt annet skal du få informasjon om, så kan finne ditt drømmelån via Swiftbanker.

Kan man få smålån på timen?

Det kan man i teorien, men det er dog ganske vanskelig. Tidligere var det mulig med svært raske innvilgninger og utbetalinger av lån, men det er noe som har blitt stoppe av staten. I dag må alle bankere og långivere gå igjennom en kredittsjekk av den som søker lån, før de får lov til å låne ut. Det har blitt satt på plass for å bekjempe en stigende gjeldstyngde i Norge. I andre land er dette fortsatt mulig, men ikke her altså.

Det virker kanskje litt dumt, men det er til din egen fordel som låntager. Fordi selv om du kanskje kan være litt impulsiv og sende av gårde en søknad uten å tenke så mye på det, så har banker et ansvar på seg for å være mer ansvarlige. Og da en kredittsjekk ofte tar litt tid, så er det sjeldent noe som gjør det mulig med å få smålån på timen. Men om alt er i orden med kreditten din, og alle andre opplysninger er gode, så pleier slike prosesser å gå ganske raskt.

fordele ved sms lån

Hva du bør være obs på med et smålån i Norge

Som ved alle ting i denne verden så er det både positive og negative aspekter når det kommer til smålån. Når du skal søke om billige smålån så er det ulike ting du bør være oppmerksom på. En av de store fordelene med å finne muligheter for lån via Swiftbanker er at du bruker vår tjeneste. Det gjør at du kan føle deg trygg og sikker på hvordan du blir behandlet. Det gjelder uansett hvilken type lån du prøver å finne.

Å finne et smålån gjennom oss er også gratis, noe vi har nevnt ovenfor. Du kan derfor bruke tjenesten vår uten å måtte tenke på eventuelle kostnader. For folk som søker har jo behov for penger, så det å tvinge folk til å betale bare for å sende inn søknad virker litt kontraintuitivt, eller? Men det er altså ikke noe å tenke på her og selve søknaden er uforpliktende altså.

Så må vi også nevne noe som kanskje er viktigst av alt. Og det er at du ikke trenger å stille med sikkerhet når du søker. Mange av de vanlige lånetypene krever at du gjør akkurat det, men det er ikke tilfellet her. Det gjør det i teorien enklere for deg, men det betyr samtidig at långiveren krever en høyere rente eller lignende. Det gjør de fordi de anser det som en større risiko å innvilge et lån uten sikkerhet i sin søknad.

Hva du kanskje ikke liker

Vi har nevnt så vidt at høyere gebyr er en faktor og når det kommer til smålån i Norge så er det også ofte høyere renter og avgifter. Det er mye på grunn av at du ikke trenger å stille sikkerhet. En annen årsak til det er at det som oftest er snakk om lave summer. Dermed ønsker jo långiverne å tjene litt penger på det, selv om det er snakk om lave summer. Da blir en naturlig konsekvens av det at du kan måtte betale litt mer i gebyr og avgifter. 

Husk at et smålån blir kategorisert under forbrukslån, og det er dermed andre «spilleregler» enn om du søker refinansiering eller lån 200 000 kr. til bolig. Da kan altså renten bli høyere enn du kanskje regnet med. Det er dog noe du bør være obs på før du søker, og det skal stå klart og tydelig i vilkårene hva som forventes av deg som låntager. Det gjelder tiden for tilbakebetaling, renten, gebyr og eventuelle avgifter. For å si det sånn: du skal ikke bli lurt eller narret til å skrive under på noe som du i utgangspunktet ikke har blitt informert om.

Men husk at når du tar et lån så er det alltid ditt ansvar, uansett. Du må alltid passe på at du klarer faktisk å betale det tilbake, selv om det er snakk om relativt små summer som når det kommer til smålån.

Relaterte Artikler

Hva kan man bruke smålån til?

Det er faktisk helt opp til deg, for som sagt, dette går under kategorien forbrukslån. Så lenge det ikke er snakk om et lån som er øremerket noe spesifikt som du informerer långiveren om, så kan du bruke pengene du har fått på akkurat det du vil. Det har ingen betydelse for bankene hva du bruker pengene på, så lenge du betaler til tide. Og det er jo der hele nøkkelen ligger.

Så la oss si at du vil dra på en ferie sammen med familien. Det er fullt forståelig, og kanskje trenger du litt ekstra penger for at ferien skal være komfortabel og at du ikke skal bekymre deg for ekstra kostnader og lignende.

For når du bruker vår tjeneste og prøver å finne et lån, sender vi deg videre til våre samarbeidspartnere, som da gir svar. Du får da tre lånealternativer, hvor det kan se for eksempel slik ut. La oss si du låner 150 000 kroner, noe som er mye for en ferie, men da får du i det minste luksus. Den nominelle renten kan variere fra 6,39% til 21,95% og den effektive renten kan være fra 6,81% til 24,4%. Hvis du da låner den overnevnte summen på 150 000 og har en tilbakebetalingstid på 10 år, hvor du betaler 13,2% i året, så blir kostnadene på lånet 112 573 kroner. Totalt vil det bety at du betaler 112 573 + 150 000 = 262 573 kroner. Dette gir deg et godt bilde på hva du kan regne med. 

Igjen, til ferie er dette kanskje et for «dyrt» eksempel, men poenget er det samme, og nøkkeltallene kan du uansett ekstrapolere fra eksemplet til å være relevant for din egen situasjon.

La SwiftBanker hjelpe deg

Vi er en ansvarlig side og vi ønsker ikke å jobbe sammen med noen långivere som ikke er så redelige og ærlige som mulig. Det er klart, ansvaret for ditt lån ligger på deg, men da skal du også få all informasjon nødvendig for å ta et så godt valg som mulig for deg og din situasjon. Vi føler vi jobber med gode partnere, og du er mer enn velkommen til å ta kontakt med oss om det er noe du lurer på.

Ofte kan generell rådgivning og veiledning noe som du trenger mest av alt, og det er noe vi kan hjelpe deg med. Det å finne et smålån via Swiftbankers partnere kan være helt uten komplikasjoner. Du får det du trenger når det gjelder ekstra penger, og du betaler tilbake akkurat etter planen. Mer komplisert enn det behøver det ikke å være. 

Alle behøver litt ekstra penger en gang i blant, og det er derfor vi er her. Dra nytte av vår tjeneste så får du svar. Så tar vi det derfra!

Det er visse anledninger hvor man ikke bør låne penger. Først og fremst er en ting det at kredittsjekken ikke forteller banken om hva du faktisk har råd til. Og når du heller ikke trenger å stille sikkerhet så er det ikke mange grunner til at banken skal si nei, med mindre kredittverdigheten din er lav. Men om det er sånn at du har annen gjeld og smålån fra andre banker du ikke har betalt tilbake enda, så bør du gjøre det før du søker om et nytt lån.

Er det sånn at du har flere smålån og flere regninger som du må betale, så kan det faktisk lønne seg å søke om et refinansieringslån i stedet. Det er noe du naturligvis har muligheten til å gjøre via SwiftBanker, og da kan du heller få fordelen ved at du betaler alle smålånene med et større lån, hvor du betaler bare en regning og en rente. Da tenker vi spesifikt på om tilfellet er at du har flere smålån annen gjeld du må betjene.

Et lite lån kan ofte føles som noe som du ikke trenger å svare for. Kanskje for det er snakk om såpass lave summer, men om du noen gang har hatt kontakt med banker eller butikker som vil de kreve av deg pengene du skylder, helt ned til den minste øre. Det er noe du bare må regne med, og om du ikke har en plan for å betale tilbake så kommer lånet ditt til å bli mye dyrere, veldig mye raskere enn du tror. 

Vi tenker ikke på at du skal betale for å tilfredsstille banken, selv om det er noe du naturligvis skal gjøre. Vi tenker heller mer på det fra din side, fordi gebyr, avgifter og renter sammen er en svært kraftig kombinasjon, og som kan gjøre det mye dyrere enn du regnet med. En purring kan fort legge på noen hundrelapper, og flere av dem, så ja, da går det bare en vei. 

Derfor er det viktig at du har en plan, at du holder deg til den og betaler alle regningene når du skal. Det gjelder uansett om du tar et mikrolån, smålån, eller om du låner 500 000 kroner for et boliglån for eksempel. Det å ikke betale tilbake det du skylder på en god og betimelig måte kan straffe seg i fremtiden, og du vil ikke ha betalingsanmerkninger.

Først og fremst bør du ta en titt på renten, og hvilken tilbyder som tilbyr den laveste effektive renten. Den som har lavest effektiv rente er også den som er den billigste og det er da du får en bedre forståelse for hvor mye ditt lån faktisk kommer til å koste deg. 

Vi anbefaler alltid at du avtaler om å betale så mye tilbake som mulig hver måned. Og når vi sier mulig, så tenker vi på i forhold til din personlige økonomi og hva du faktisk har råd til. Dette er jo noe du får hjelp til av oss, og vi har kontakter med flere forskjellige långivere som tilbyr deg gode vilkår.

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere