fbpx

Lån til bil

Via våre partnere kan du innhente flere lånemuligheter, sammenligne og finne hva som er bedst for dig

Dette er ikke en lånesøknad

Finn lånemuligheter

Tjenesten er kostnadsfri & uforpliktende

Hvor mye ønsker du å låne?

5000 kr
600 000 kr

I mange år ønsker du å låne?

1 år
15 år
Est. terminbeløp*
0 kr
Navn
e-post
*Priseksempel: Lånebeløp 250 000 kr. Nominell rente 11,69 %. Effektiv rente 12,85 %. Kostnad 122 410 kr, Totalt 372 410 kr.  Nedbetalingstiden er 1-15 år, eller maks 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra minimum 4,90% til maksimum 21,95%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,01% til maksimum 25,00%

*Priseksempel: Lånebeløp 250 000 kr. Nominell rente 11,69 %. Effektiv rente 12,85 %. Kostnad 122 410 kr, Totalt 372 410 kr.  Nedbetalingstiden er 1-15 år, eller maks 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra minimum 4,90% til maksimum 21,95%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,01% til maksimum 25,00%

Lån til bil eller elbil

En bil trenger de aller fleste av oss, og da er det ikke uvanlig at man søker lån til bil. Dette skiller seg fra et vanlig forbrukslån, for når du kjøper bil med hjelp av et lån så er det noe du må dokumentere til den bilforhandleren du kjøper hos. Hos Swiftbanker kan du finne flere forskjellige banker som tilbyr deg billån, og du kan sammenligne tilbudene og se an hva som er best for deg og ditt behov. Uansett om du trenger billån til en ny bil, eller om du søker lån til gammel bil, så får du hjelp med det meste her.

Finn ut om de ulike vilkårene og kravene du har på deg om du vil søke lån for bil, og hva slags fleksibilitet som finnes. Dette er ikke et vanlig forbrukslån altså, og det er andre ting som spiller inn her enn om du søker en annen type lån. Her skal du få forklaring på alt du behøver å vite om, og så kan du søke låne til bil som du behøver. Summen bestemmer du til en stor grad selv, men når det gjelder krav og vilkår så må du gjerne være litt oppmerksom på hva du blir tilbudt.

Hva er et billån

Det ligger jo litt i navnet, og det å kjøpe en bil er noe veldig mange av oss drømmer om. Det er noen som er så heldige og har råd til det, men for mange andre er det sånn at de må ta lån. Det kan være vanskelig på tradisjonelle banker som DNB for eksempel, som har strengere krav enn de bankene som vi jobber med og som er våre partnere.

Dette er jo i all hovedsak bilfinansiering vi snakker om her, og da vil du gjerne finne det som er det beste for deg, både når det gjelder pris og vilkår. For disse tingene henger jo sammen, og du bør alltid se etter billånet som gir deg best rente.

Hva som kreves av deg

Når du skal låne penger til bil så kreves det viss dokumentasjon på bilen du vil ha. Det er ikke som et forbrukslån uten sikkerhet. Når det gjelder lån til bil så skal du legge ved informasjon om bilen du vil kjøpe, og da er det altså den som er sikkerheten for selve lånet. For å si det litt krast, klarer du ikke å betale lånet, så tar de bilen fra deg.

Som for de fleste andre lån så er det en aldersgrense på 18 år, selv om noen banker kan ha en høyere aldersgrense. I tillegg er det ofte sånn at du må ha en fast inntekt for å kvalifisere for et lån, men da du stiller med sikkerhet når det kommer til billån, så kan det være at bankene er litt mer fleksible angående akkurat det.

Du må også være norsk statsborger, eller ha bodd i Norge i minst tre år sammenhengende på en fast adresse. Noen av disse kravene er ikke noe som bankene selv bestemmer, da det er staten som pålegger via loven at dette skal overholdes. Det er for å ha mer kontroll på hva folk låner, og på betalingsevnene til mennesker. Målet er jo at ikke alle skal ha gedigen gjeld.

Det er ingen tvil om at det store fokuset rundt klimaet, og at vi føler vi må gjøre noe kan også gagne deg når det gjelder et billån. Men da må naturligvis bilen du er interessert i være en bil som har lite CO2 utslipp, eller ikke noe i det hele tatt. Det er for eksempel mange banker som kanskje ville foretrukket å gi deg lån for å kjøpe en Tesla, i stedet for at du skulle kjøpt en amerikansk veteranbil fra 70-tallet.

Så er det jo opp til deg hva slags bil du faktisk vil ha, men mange banker gir deg faktisk lavere rente om du velger en «grønn» bil. Det er jo på mange måter fremtiden, så det er ikke noe man bør bli overrasket over, og det å ha en grønn bil kan jo faktisk spare deg også. Når det kommer til veiavgift, drivstoff og annet. Men som sagt, det er opp til deg!

 

 

Hos Swiftbanker kan du finne lånealternativer opp til 500 000 kroner for et billån. Det er nok til å få en ganske flott bil kan man si, og når du låner hos oss skal det være enkelt for deg å få oversikten. Vi finner tre lånealternativer for deg fra våre partnere, så kan du bortimot velge og vrake blant lånene alt ettersom hva som passer deg best.

En annen fordel er at da vi er en sammenligningsside så er det enklere for deg å se hva du kan forvente fra de forskjellige bankene og hva du bør se etter spesifikt. Det er klart at du bør fokuser mest på renter og om en långiver har noen krav eller vilkår som du ikke finner akseptable. Det er jo fordelen med dette, da vi som sammenligningsside gir deg mye av informasjonen du behøver. Men du må gjøre jobben selv, fordi renten du får på billånet ditt er helt avgjørende i forhold til hvor dyrt det blir totalt.

Hvor mye det kan koste deg

Så la oss se på akkurat det, på hvor dyrt et billån faktisk kan bli. Det er viktig å poengtere her at dette er bare eksempler, og det er mye som kan være annerledes i din faktiske søknad. Men la oss si at du søker 300 000 kroner for et billån, du har levert alt det nødvendige av dokumentasjon som kreves og kredittsjekken har foregått uten problemer. Du får da tilbudet om et lån med en tilbakebetalingstid på 10 år, altså 120 måneder, hvor den effektive renten ligger på 8.1%.

Det vil tilsi at du kommer til å betale 3656 kroner per måned i 10 år. Kostnadene, utenom selve lånet, blir på 138 684 kroner, og den totale tilbakebetalingen vil ende opp på 438 684 kroner. Da har du fått deg en ny bil, og om du kanskje selger den etter noen år er det mulig for deg å innfri store deler av lånet om du skulle ønske det.

Som sagt, dette er bare et eksempel, og din faktiske søknad kan variere kraftig utfra dine egne omstendigheter. Husk at det også er et gradvis verdifall på bilen, samtidig som du også må betale tilbake lånet. Det er alltid greit å være bevisst på alt som har med lånet å gjøre.

Kan man få billån på dagen?

Det kan man ikke, i hvert fall er det veldig usannsynlig. Det er fordi alle lånesøknader skal kredittsjekkes, og spesielt når det gjelder noe som et billån. Når du søker lån til bil, eller lån til oppussing, skal du jo også levere dokumentasjon på bilen du ønsker å kjøpe, som deretter du sender tilbake til forhandleren som bevis på at du har det økonomiske på plass.

Så slike ting kan altså ta litt tid, naturlig nok, men det er først og fremst det med kredittsjekken som er «problemet». Det gjør at heller ikke smålån eller andre typer av forbrukslån kan betales ut på dagen, fordi staten har satt strengere krav på når et lån kan bli innvilget og ikke.

Enda vanskeligere med betalingsanmerkning

Det er alltid greit å ha det økonomiske på plass, og da tenker vi selv om du ikke er ute etter å søke lån. Men om det er sånn at du vil ha et lån, og du har en betalingsanmerkning på ditt navn, så er det veldig vanskelig å få et lån. Det er ikke som i Sverige for eksempel, hvor man kan ha hele 10 betalingsanmerkninger før det blir for mye. Her i Norge er en eneste en for mye for de aller fleste banker, og det kan skape problemer for deg.

Det er også et problem om du for eksempel får innvilget en lånesøknad selv med betalingsanmerkning. For da kan vi love deg at vilkårene og kravene satt på deg er mye hardere og strammere enn det ville vært om betalingsanmerkningen ikke var der. Og da vi snakker om biler her, så er det kanskje verdt å ta en runde til med seg selv om det er fornuftig å kjøpe en bil til en så dyr pris.

Du kan søke refinansiering for et gammelt billån

Om du derimot har et lån til gammel bil som du fortsatt betaler for, så kan det være fornuftig å ta en titt på mulighetene som refinansiering gir deg. Det er kanskje sånn at du har betalt for dette lånet i lang tid nå, og det kan også hende at vilkårene, altså renten, ikke er like god som den en gang var. Da kan du søke om refinansieringslån gjennom våre samarbeidspartnere, hvor du betaler tilbake alle dine tidligere lån, og betaler kun på en rente og en regning. Det er noe mange gjør, og har fordelene av at du kun har en regning å forholde deg til, og at det rett og slett blir billigere for deg i lengden.

Du sparer penger, får mer stabilitet i livet og en bedre tilbakebetalingsplan å forholde deg til. Refinansiering er en ofte brukt måte å låne penger på, fordi det kan gi deg en tryggere og bedre økonomisk hverdag, og ekstra penger å rutte med.

Dine alternativ

Om du ikke ønsker å dokumentere selve kjøpet av bilen, og heller vil ha et forbrukslån så kan du faktisk det. Hos oss kan du søke om forbrukslån uten sikkerhet, opp til 500 000 kroner. Om du gjør det så er du ikke lenger tvunget til å fortelle om hvorfor du vil ha pengene, eller hva du planlegger å bruke lånet til.

Men om du gjør det så er det da snakk om forbrukslån uten sikkerhet, og siden det ikke har sikkerhet, så er det faktisk sånn at det koster deg mer i renter. Husk at dette er et annet type lån enn om du søker et regulært billån, så det er snakk om tøffere krav til deg som låntager, og høyere renter. Men da har du til en viss grad større frihet i søket etter en ny bil, og det er mindre krav satt på deg.

Det er dog noe du må overveie og tenke nøye gjennom, for det er som sagt dyrere å ta et slikt lån. Det er også noe vi anbefaler at du undersøker litt nærmere, så du ser mer tydelig hva som forventes av deg. Det kan være større forskjeller enn du tror, og det er definitivt dyrere enn eksemplet ovenfor hvor du kan se hvor mye det koster å ta et vanlig billån.

Hva vi kan hjelpe med

Hos Swiftbanker ønsker vi at du skal føle deg sikker og bli behandlet på en god og transparent måte. Uansett hva slags lånealternativ du til slutt velger, så skal det være en tydelighet i forhold til vilkårene og de andre kravene som forventes av deg at du skal oppfylle. Det skal være sånn at du velger frivillig hvordan låneforholdet skal være og at du aksepterer det med renter og krav. Det skal naturligvis ikke være noen skjulte avgifter eller lignende.

Ved å bruke Swiftbanker presenterer vi deg for ulike lånealternativer som vi mener passer best for deg. Så er det selvfølgelig helt opp til deg å velge om du vil benytte deg av lånemuligheten ut fra tilbudt rente og andre krav og betingelser.

Å bruke tjenesten vår er helt gratis og helt uforpliktende. Det skal ikke koste deg penger å finne lånemuligheter gjennom oss, og hvis ingen av lånemulighetene virker spesielt fristende så er det bare å takke nei.

Men om du er fast bestemt på å få lån til bil så er det noe vi skal hjelpe deg med, og få tak i de beste vilkårene for deg. Alle trenger en bil, og hos Swiftbanker kan vi hjelpe deg med å finne et flott finansieringsalternativ for det!

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere