fbpx

Lån til hytte

Via våre partnere kan du innhente flere lånemuligheter, sammenligne og finne hva som er bedst for dig

Dette er ikke en lånesøknad

Finn lånemuligheter

Tjenesten er kostnadsfri & uforpliktende

Hvor mye ønsker du å låne?

5000 kr
600 000 kr

I mange år ønsker du å låne?

1 år
15 år
Est. terminbeløp*
0 kr
Navn
e-post
*Priseksempel: Lånebeløp 250 000 kr. Nominell rente 11,69 %. Effektiv rente 12,85 %. Kostnad 122 410 kr, Totalt 372 410 kr.  Nedbetalingstiden er 1-15 år, eller maks 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra minimum 4,90% til maksimum 21,95%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,01% til maksimum 25,00%

*Priseksempel: Lånebeløp 250 000 kr. Nominell rente 11,69 %. Effektiv rente 12,85 %. Kostnad 122 410 kr, Totalt 372 410 kr.  Nedbetalingstiden er 1-15 år, eller maks 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra minimum 4,90% til maksimum 21,95%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,01% til maksimum 25,00%

Hva er hyttelån?

Det er mange av oss som går rundt med en drøm om å ha hytte eller fritidsbolig. Det er ikke så rart, da det er en fantastisk følelse å eie noe som det. Og spesielt hytter, da det ligger i vår kultur å dra på hytta sammen med familien. Hos Swiftbanker kan vi hjelpe deg med å realisere drømmen din, og hjelpe deg med å få akkurat det du er ute etter. Du kan få flere typer av lån, både med og uten sikkerhet, via av våre partnere, og det finnes spesifikke lån til fritidsbolig for eksempel.

La Swiftbanker hjelpe deg med å finne relevante lånealternativer i markedet. Du er langt i fra den eneste som trenger et lån, og en hytte er noe veldig mange drømmer om å ha. Hos Swiftbanker har du funnet en seriøs og pålitelig aktør i markedet, som vil gjøre alt for at du skal føle deg helt sikker når du er kunde hos en bankene som vi jobber med. Det er i hvert fall det som er målet vårt, og det er mange alternativ for deg som er ute etter et lån.

 

Om du søker et hyttelån så betyr det som oftest at du søker et lån for å kjøpe en hytte, eller en fritidsbolig. Det viktige aspektet her er at det er hytten som stilles som selve sikkerheten i lånet du søker, og det er da noe som kan gi deg gode lånevilkår. De er til forskjell fra om du søker et lån uten sikkerhet, da renten vil automatisk bli satt høyere fordi banken som sådan tar en større risiko.

Når du søker hyttelån så må du komme med dokumentasjon på eiendommen som du vil kjøpe, og en generell regel er at du må dekke minst 15% i egenkapital. Det er også sånn at du kan få lån til hytte uten egenkapital, men da må du ha noen som kan stille som kausjonist for deg. Med andre ord en som garanterer at lånesummen blir dekket. Sånn sett er det en god variasjon i forhold til hva som er mulig for deg, og hvordan hyttelånet faktisk ser ut.

Vi snakker jo her om hytter, men det samme gjelder også om det er snakk om lån til fritidsbolig. Det er kategorisert som det samme. Du kan også låne for kjøp av sekundærbolig, og det foregår på stort sett samme måte. Det er bare det at en sekundærbolig må rapporteres til myndighetene for det det er, noe du ikke må glemme. 

Hva kan jeg bruke pengene på?

På kjøpet av hytten. Når det kommer til et lån hvor søker om lån for noe spesifikt, som lån til fritidsbolig, så er pengene øremerket det også. En av grunnene til det er at det er du har sagt har vært intensjonen din, men kanskje viktigere enn det, så har renten du har fått blitt påvirket av hva du har søkt for. Dermed er det klart at det er det du også skal bruke pengene på.

Noen ganger kan man også søke mer enn det man har behov for, om man for eksempel vil pusse opp et rom på hytten eller kjøpe noen ekstra møbler. Men om det er hytte til lån du søker for, så er det først og fremst det du skal bruke pengene på, naturlig nok. 

Lån uten sikkerhet

Når du derimot søker lån uten sikkerhet, stiller det seg fort litt annerledes. Det er noen ting å tenke på her, som at du for eksempel ikke få ren like stor sum til å dekke kjøpet av fritidsboligen, og at renten er høyere. Da du ikke stiller sikkerhet, så risikerer banken mer enn om du hadde gjort det, og da er det naturlig at de krever høyere rente.

Men med det kommer det også det faktum at du kan bruke pengene på hva du vil. Selv om intensjonen din har vært å bruke pengene på kjøp av hytte, kan du raskt endre mening og kjøpe noe helt annet. Det spørs dog om det er verdt det, og avhenger mye på hva slags situasjon du befinner deg. Men om du virkelig skal kjøpe en hytte, så er et lån til hytte det du absolutt bør velge.

Hvor mye kan du låne til hytte?

Til tross for at det står her hos oss at du kan finne lånealternativer opp til 500 000 kroner, så kan du faktisk låne mer enn det, og det hele avhenger på hvilken bank du velger å låne hos. Det er klart, du bør låne der du får summen du er ute etter, og hvor den beste renten finnes. Vi har også mikrolån helt i den andre enden av skalaen.

Og det innebærer egentlig at du kan låne akkurat det du trenger, så lenge du har 15% prosent av egenkapitalen som kreves. Om hytten for eksempel koster 1 million kroner så krever bankene at du har 150 000 kroner selv, før de gir deg resten av det du trenger. Det er dog ikke et endelig krav, og det kan finnes fleksibilitet om du ikke har akkurat 15%. Uavhengig av det så vil vi alltid anbefale deg å ta en god titt på din økonomi, din inntekt og din generelle betalingsevne.

Du bør ikke ta lån om du ikke føler deg helt sikker på at du klarer å betale tilbake, da det er noe som kan koste deg mer enn du aner. Og ikke bare det, men det kan også føre til mye stress i hverdagen, og da må man jo spørre seg selv hvorvidt en hytte faktisk er verdt det eller ikke.

Det er klart, jo dyrere lånet er, desto større krav stilles det mot deg når det kommer til rente og lignende, men da får du i det minste en råflott hytte, om det er det du vil ha.

Hvordan du låner

Når du søker lån så er avhenger det ganske mye på hva slags lån du er ute etter. Et lån uten sikkerhet har for eksempel ikke veldig mange krav på seg, og du trenger ikke å komme med masse dokumentasjon på hva du vil bruke pengene på og lignende.

Hos Swiftbanker, etter at du har fylt inn personlige detaljer og fått tilbudene du er ute etter, avhenger det helt på hva bankene selv vil ha. Når det gjelder lån til hytte vil de naturligvis vite om hytten du vil kjøpe, hvor mye egenkapital du har og eventuelle andre detaljer som de vil vite. Aspekter som fast inntekt og lignende kan også spille en viktig rolle her, og du må på mange måter tilpasse deg det bankene er ute etter ved selve søknaden.

Så har du jo alltids mulighet til å bytte bank, før du aksepterer lånetilbudet, men generelt kreves det ikke altfor mye av deg når du bruker Swiftbankers tjeneste for å finne lånealternativer.

Hvordan få lavere rente

Når du søker hytte til lån så er det altså den du stiller til sikkerhet, men om du allerede eier bolig så kan du velge å stille den. Da det er noe som er dyrere enn en hytte, så er det også noe som gir deg lavere rente lånet ditt, om det er boligen din du velger å stille som
sikkerhet. Men det er noe som hele tiden er så dynamisk og det er viktig å ha all informasjon tilgjengelig. Da vet du også hva du kan gjøre for å gi deg selv
bedre vilkår. 

Vit at om du søker lån ved å stille
boligen din som sikkerhet så er det faktisk ikke et hyttelån lenger. Da er det
heller noe som kalles for å låne med sikkerhet i fast eiendom. Det er noe du
bestemmer selv, og kan se an fordelene ved de ulike typene av lån tilgjengelig.
Kanskje du heller vil bare ha hytten som sikkerhet, så du ikke risikerer noe
annet, om dine økonomiske omstendigheter skulle forandre seg mens du er i gang
med nedbetalingen av lånet ditt. 

Hva vi kan hjelpe med

Swiftbanker jobber kun med seriøse og og pålitelige banker og låntilbydere. Det å ta et lån kan være en vanskelig opplevelse om du ikke finner den riktige siden eller banken for å ta et lån. Derfor bør du bruke vår side, hvor du får lånemuligheter som passer deg, det du vil ha og dine omstendigheter. Det er fortsatt et ansvar på deg i forhold til det å betale tilbake lånet og opprettholde tilbakebetalingen på en betimelig måte.

Når du bruker tjenesten vår, så gjør du det uten forpliktelse og uten kostnader. Vi vil ikke at det skal koste deg noe å bare søke lån. Så når du får de tre lånemuligheter fra våre partnere, så kan du velge selv, om du vil akseptere et av dem, eller om du vil avslå alle tre. Det å avslå kommer altså uten konsekvenser for deg.

Forbered deg og vær sikker på at du har en god nok inntekt og en god betalingsevne, så kan du få hytten du alltid har drømt om. Og det kan Swiftbanker hjelpe deg.

Det er dog også andre avgifter inkludert i det å eie en hytte. Du har ting som skatt, strøm og annet som du også må regne med når du bruker hytte og når det ligger i ditt navn. Det kommer også faktorer som vedlikehold, veiavgift eller brøyting og en festeavgift. Sistnevnte gjelder om du har kjøpt hytte på festet tomt. Det innebærer at du må betale en årlig avgift til grunneieren. Så er det også andre ting som internett, tv og underholdning generelt.

Det er også fornuftig om du kjøper en hytte som er i nogen lunde god stand, så du slipper å pusse opp. Som du sikkert kan se så er det mye å tenke på når man kjøper hytte eller fritidsbolig, og det bør være en investering man er komfortabel med. For som du ser at du kan fort koste mer enn du tror. Og da er det greit å tenke på selve lånet som du også må betale tilbake.

Men det er også noe du kan tjene litt penger på, om du leier ut hytten, eller selger den når det er et godt marked for det. Eller om du kombinerer eie og leie. Så det er mye interessant som kan skje, for å si det sånn!

Det er vanskelig å si nøyaktig hvor mye et slikt lån kan koste. Det er fordi det ikke er noen retningslinjer på hva renten bør være. Det er mer generelle retningslinjer om hvem som kan få lån, i teorien, men deretter handler det i stor grad om hvordan dine omstendigheter ser ut, om du har god kredittverdighet, om du har god, fast inntekt, og til hvilken stor grad du blir sett på som en risiko for lån eller ei. Du kan alltids benytte deg av lånekalkulator for å få en god oppfattelse om hva det kan ende opp med å koste deg, men la oss ta et eksempel.

Da vår slider lar deg velge lån opp til 500 000 så kan vi ta det som et utgangspunkt. Du kan få mer i lån, men da dette er et eksempel så fungerer det godt nok for å illustrere hva du kan forvente deg av pris. Du låner altså 500 000 kroner via våre partnere, med en effektiv rente på 2.27%. Du velger en tilbakebetalingsperiode på 25 år, noe som da vil gi deg rente på 938 kroner. Selve terminbeløpet, det du betaler per måned over hele perioden vil være på 2181 kroner. Det totale du betaler i renter, og gebyr, vil være på 154 205 kroner. I dette eksemplet har vi ikke inkludert andre gebyr og avgifter, så det blir dyrere enn dette også.

Totalt vil du betale 654 205 kroner, for både renter og avdrag på lånet. Det er en mye mer fordelaktig låneavtale enn om du skulle søkt lån uten sikkerhet. VI anbefaler også at du bruker en lånekalkulator for å se hva et slikt lån kan koste deg, og du kan teste med ulike renter og en lenger eller kortere nedbetalingsperiode.

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere