fbpx

Refinansiering

Via våre partnere kan du innhente flere lånemuligheter, sammenligne og finne hva som er bedst for dig

Dette er ikke en lånesøknad

Finn lånemuligheter

Tjenesten er kostnadsfri & uforpliktende

Hvor mye ønsker du å låne?

5000 kr
600 000 kr

I mange år ønsker du å låne?

1 år
15 år
Est. terminbeløp*
0 kr
Navn
e-post
*Priseksempel: Lånebeløp 250 000 kr. Nominell rente 11,69 %. Effektiv rente 12,85 %. Kostnad 122 410 kr, Totalt 372 410 kr.  Nedbetalingstiden er 1-15 år, eller maks 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra minimum 4,90% til maksimum 21,95%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,01% til maksimum 25,00%

*Priseksempel: Lånebeløp 250 000 kr. Nominell rente 11,69 %. Effektiv rente 12,85 %. Kostnad 122 410 kr, Totalt 372 410 kr.  Nedbetalingstiden er 1-15 år, eller maks 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra minimum 4,90% til maksimum 21,95%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,01% til maksimum 25,00%

Hva er Refinansiering?

Avhengig på din økonomiske situasjon så kan det hende at du har flere lån som henger over deg. Det er mulig du betaler mer i rente for lånene, enn selve tilbakebetalingen av lånene i seg selv. Det sier seg selv at det er noe du bør prøve å unngå i så stor grad du kan. Og vi forstår, det kan føles litt håpløs, fordi regningene kommer stadig vekk inn, og er som å kjempe mot strømmen, du kommer liksom ikke noen vei. Men det kan vi hos Swiftbanker hjelpe deg med, nemlig om du er interessert i refinansiering av dine lån. Her får du vite alt du behøver angående refinansiering og hvordan vi kan hjelpe deg.

Refinansiere lån

Sånn rent umiddelbart så kan det ikke virke helt logisk å refinansiere et lån. For det man i essens gjør er at man går inn i en prosess for å erstatte eksisterende gjeld med et nytt lån. Målet med det er at du da samler alt på et sted, hvor du forholder deg til kun en långiver, en rente og en sum du må betale tilbake. Og når man ser på det fra den vinkelen så virker det hele mer fornuftig.

For som de aller fleste økonomister vil fortelle deg så er det rentene som virkelig koster mye. Ved å refinansiere lånene dine så tar du opp et nytt lån altså, som dekker de summene du har i gjeld. Du betaler dermed de umiddelbart, og starter heller på en ny nedbetalingsplan, hvor du har kun en sum, en långiver og en rente å forholde deg til.

I tillegg til det så får du altså bare en tidsfrist du må holde oversikt over. For når man har flere lån, store eller små, så kan det hende at de skal betales inn til forskjellige tider og har ulike lengder. Søker du lån gjennom oss på Swiftbanker så trenger du ikke å tenke på slike ting lenger, da alt samles på et og samme sted.

Du sparer penger på det

Det viktigste i dette er at du sparer penger. Det er tross alt det som er poenget med å refinansiere dine lån. Sannsynligheten er stor for at du ikke er så fornøyd med vilkårene, for selv om de vilkårene var gode når du inngikk i lånene så er det langt i fra umulig at de ikke er like fordelaktige i dag. Markedet forandrer seg jo, så det å få fordelaktige vilkår via oss er noe du definitivt bør vurdere.

Med et lån i 2021 med hjelp fra Swiftbanker så får du oppdaterte renter og vilkår, og det er noe du umiddelbart kommer til å kjenne på lommeboken.

Hvordan refinansiere boliglån

Dette med refinansiering er ofte knyttet til de typene av lån som nevnt ovenfor, som for eksempel forbrukslån, men du kan faktisk også refinansiere et boliglån om du vil det. Selve prosessen er også ganske lik som for alle lånesøknader egentlig, og det kan være mange ulike grunner til at du ønsker å gjøre det.

Grunnen til at du kanskje ønsker å gjøre det er at banken hvor du har lånet nå ikke vil gi deg en ny rente eller ikke ønsker å forandre på vilkårene. Det er noe som kan være spesielt irriterende om du ser at den samme banken tilbyr boliglån med bedre fordeler i dag, men du kan ikke forandre på ditt opprinnelige boliglån på grunn av kontrakten.

Med en refinansieringsplan med hjelp fra Swiftbanker kan du bare betale tilbake lånet i sin helhet, og starte med en helt ny periode og plan. Og det er jo det som er greia når du bruker vår tjeneste, i at vi hjelper deg med å finne banken som er villig til å gi deg de beste vilkårene. Det er kanskje ikke alle som er interesserte i å hjelpe deg med en refinansiering, men tilbud kommer du til å få, så er det opp til deg å velge om du vil akseptere eller ikke. Da har du i det minste valget foran deg.

Hvorfor refinansiere et boliglån

Det kan det være mange gode grunner til, og noen av dem har vi nevnt ovenfor. I og for seg er alt en gyldig grunn i forhold til hvorfor du vil refinansiere et boliglån, men for de aller fleste handler det om at de enten vil ha en lavere rente på lånet, eller at de vil øke selve størrelsen på lånet. Noen ganger kan begge deler være aktuelle og da er det viktig å ta innover seg at banker har forskjellige vilkår. Hadde det vært sånn at alle banker tilbød det samme, vil du i utgangspunktet ikke vært interessert i en refinansiering slik som den vi kan hjelpe deg med.

Om det er sånn at du får innvilget lån fra en av bankene vi samarbeider med så vil den banken innfri ditt lån hos den gamle, og du starter dermed på et nytt lån med hjelp fra Swiftbanker.

Men det er enda en god grunn til for å søke om refinansiering av lån som vi enda ikke har nevnt her. Og det er det at boligens verdi sannsynligvis har gått opp fra da du kjøpte den. Det er i hvert fall normen. Ved å få en ny takst på boligen kan man dermed stille større sikkerhet, noe som gir deg gunstigere lånevilkår. Du låner en mindre del av summen til den totale verdien av boligen enn du gjorde tidligere.

Det er altså da viktig å gjennomføre en verdivurdering av boligen, ved bruk av takstmann, slik at man kan ha det som et bevis når man søker om nytt lån. Ved å gjøre det så gir du deg selv rett og slett bedre vilkår, og en bedre utgangsposisjon når du vil forhandle om bedre vilkår. Husk at det også finnes visse avdrag du kan dra nytte av når det gjelder gjeldsrenter, og er noe du kanskje bør ta en titt på for å ha all informasjon tilgjengelig før du setter i gang med slikt.

Fordelene med refinansiering av boliglån

Det er en ting som er viktig å bemerke, og det er at et boliglån som oftest er det dyreste lånet du har. Med mindre du har flere titalls forbrukslån som til sammen utgjør gedigne summer så er boliglånet det du betaler mest, og lengst på. Og det er jo naturlig, fordi boligen din er det dyreste du har, og dermed koster det mer med et lån. Så er det også sånn at det å refinansiere forbrukslån kommer med andre rentesatser og en annerledes virkelighet enn den vi snakker om her når det kommer til refinansiering av boliglån.

Om du for eksempel kjøpte boligen for 10 år siden så er det ganske sikkert at markedet siden den tid har forandret seg mye, og at det er gode vilkår og bedre renter som er mulige å få tak i. Og da det ofte er snakk om store summer så bør du være litt ekstra forsiktig med å velge banken du vil benytte deg av. Tenk over det nøye, avvei alt som føles relevant, og spesielt når det kommer til vilkår. Det vil si hvor lang tilbakebetalingstid du føler er passende, hvor høy rente du er villig til å akseptere, og andre aspekter som långiveren måtte bringe opp i en samtale.

Føl deg sikker med refinansiering av gjeld hos Swiftbanker

Det å ha gjeld er ikke en veldig god posisjon å være i. Og da snakker vi mer om den typen gjeld hvor du har massevis av smålån, mange renter å forholde deg til, og rett og slett en situasjon hvor du er litt mer sårbar enn ellers. Refinansiering av gjeld som sådan er det ingenting uvanlig med, og det finnes flere forskjellige former av det, mye avhengig på hvilken type lån du har.

Alltid er det dog viktig å forsikre seg om at den du låner fra er seriøs, ikke forsøker å utnytte en potensielt sårbar situasjon og at du faktisk får bedre vilkår enn det du hadde fra før av. Ellers er det jo ikke mye poeng i å refinansiere gjelden i utgangspunktet.

Det er noe vi som en seriøs aktør legger mye vekt på. Derfor samarbeider vi kun med banker og långivere som er seriøse i markedet, som har et godt rykte, og som vi tenker er pålitelige. Om det er noen banker som stiller deg helt tullete og urimelige krav så er ikke det noen vi ønsker å samarbeide med.

Det er klart, du tar jo alltid den siste avgjørelsen selv, og du bør være nøye på hvem du skal starte et forhold med. Men vi gjør i det minste vår del angående hvem vi samarbeider med, så du skal føle deg sikker når du er ute etter en refinansiering av gjeld.

Hvordan refinansiere smålån

Vi har på en måte allerede tatt en titt på dette ovenfor, men til forskjell fra hvordan det fungerer med refinansiering av et boliglån så er det naturlig nok mindre summer det er snakk om her. Og det er ofte disse som er den skikkelige «dödaren» i forhold til din økonomi. Det er kanskje smålån på noen få tusen kroner, og pengene går ut av kontoen for å dekke både rente og lån, men er kanskje ikke noe du legger veldig merke til egentlig. Men om det er flere, om du betaler noen hundrelapper for et smålån her, opp til tusen på et smålån der og enda noen andre smålån i tillegg, så baller det veldig fort på seg.

Det som også er problemet med smålån er at de ofte ikke er tenkt så nøye igjennom før man har tatt lånet. Man har kanskje ikke tenkt på hvor høy renten er, og hvor mye man i realiteten betaler tilbake for det. Smålån er generelt veldig dyre, og om man ikke har passet på i det hele tatt kan man få en effektiv rente på 200 prosent.

Det problemet behøver du ikke lenger å ha om du søker om å refinansiere smålån hos oss. Da setter vi deg i kontakt med bankene og långiverne vi samarbeider med, og du kan komme deg ut av den sumpen du kanskje føler du sitter i. Da vil banken du refinansierer hos, innfri alle dine mikrolån umiddelbart, og du vil starte på en ny låneperiode med din valgte bank. Det vil sannsynligvis løse mange problemer du måtte ha, men husk at det kan ofte innebære forskjellige betingelser for å få innfridd et slikt lån.

Prosessen hos oss

Hos Swiftbanker søker du bare om summen du vil låne, uansett om det er for refinansiering av smålån eller boliglån, og sender av gårde søknaden. Da vil du bli påkrevd mer informasjon for at bankene skal få en bedre oversikt over din situasjon og om de føler du kvalifiserer for et lån eller ikke. Du skal alltid fortelle dem om hva du behøver lånet til, da det er noe som påvirker vilkårene og rentene.

Det er alt egentlig, så får man bare vente på svar, og se hva de vil hjelpe med.

La Swiftbanker hjelpe deg

Når du søker lån via oss så skal du vite at det er helt uforpliktende. Du kan sende av gårde en søknad, og selv om du får tilbud, så betyr ikke det at du må akseptere det. Det er ikke sånn det fungerer, og du betaler heller ingenting for å sende søknad i utgangspunktet.

Vi har samarbeid med noen av de beste og mest pålitelige bankene i Norge, som står klare for å hjelpe deg. Uansett om det handler om generell refinansiering av lån, om du vil refinansiere forbrukslån eller om refinansiering av gjeld er det som står på toppen av agendaen.

Vi er her for å hjelpe, det å søke er uforpliktende og har du behov for hjelp utenom det som står spesifisert på sidene våre så er du velkommen til å ta kontakt med oss.

Fremtiden din, og din families fremtid, sikres via en god og stabil økonomi, og om Swiftbanker kan hjelpe deg med å oppnå en trygg hverdag så gjør vi gjerne det.

Relaterte Artikler

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere