fbpx

Mikrolån

Via våre partnere kan du innhente flere lånemuligheter, sammenligne og finne hva som er bedst for dig

Dette er ikke en lånesøknad

Finn lånemuligheter

Tjenesten er kostnadsfri & uforpliktende

Hvor mye ønsker du å låne?

5000 kr
600 000 kr

I mange år ønsker du å låne?

1 år
15 år
Est. terminbeløp*
0 kr
Navn
e-post
*Priseksempel: Lånebeløp 250 000 kr. Nominell rente 11,69 %. Effektiv rente 12,85 %. Kostnad 122 410 kr, Totalt 372 410 kr.  Nedbetalingstiden er 1-15 år, eller maks 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra minimum 4,90% til maksimum 21,95%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,01% til maksimum 25,00%

*Priseksempel: Lånebeløp 250 000 kr. Nominell rente 11,69 %. Effektiv rente 12,85 %. Kostnad 122 410 kr, Totalt 372 410 kr.  Nedbetalingstiden er 1-15 år, eller maks 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra minimum 4,90% til maksimum 21,95%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,01% til maksimum 25,00%

Hva er et mikrolån?

Det finnes rett og slett veldig mange ulike typer av lån som man kan søke. Noen av dem er mer kjente enn andre, og selv om du kanskje har hørt om mikrolån er du sikker på at du vet hva det hele dreier seg om?

Det er noe du kanskje har hørt dine venner eller bekjente snakke om, men om det er noe som interesserer deg så er det greit å ha så mye informasjon som mulig om det først. I denne artikkelen skal du få all info du behøver, så om du forbereder deg for å søke om et mikrolån så er du så godt rustet som mulig for det.

Dette er et type lån som går under kategorien smålån. Det vil si lån som typisk sett går opp til 5000 kroner. Det er jo denne typen lån som er veldig populær blant långivere, fordi du kan få lånet innvilget raskere enn andre typer lån. Det er dog ikke mulig å få pengene utbetalt samme dag, på grunn av norsk lov. 

refinansiering

Selve prosessen for å søke er også forkortet til en viss grad, og det er spesielt passende for deg som trenger penger her og nå. Du får ofte svar på samme dag, men selve pengene kan bli utbetalt noen dager senere. Et mikrolån er egentlig bare et annet ord for smålån, hvor lånene da går opp til 5000 kroner. Hos oss får du valget av tre forskjellige låntilbydere, som tilbyr deg lån spesifikt i forhold til ditt behov og hva du føler er nødvendig. 

Dette er et nyttig lån som man har tilgjengelig, fordi det kan hende at du plutselig trenger litt ekstra penger en dag, og du ikke har tilgang til andre midler. For en fordel med dette er at siden summen er så små, så utsetter du ikke din egne økonomi for store prøvelser. Det er fullt mulig å tilbakebetale et lån på 5000 kroner, spesielt med vilkår fra ansvarlige partnere som vi jobber med

Fordelene med mikrolån

Det er klart at ulike typer av lån har forskjellige fordeler, og som du bør være klar over. Det er klart, du kan bare låne uten å tenke så altfor mye på det i utgangspunktet. Men alt som har med penger å gjøre, selv for relativt lave summer som 5000 kroner, bør overveies grundig gjennom. Men prosessen er enklere enn for de andre typene av lån du kan søke, selv om du må naturligvis oppgi korrekte opplysninger, og det blir foretatt en kredittsjekk på deg. Det var tidligere ikke noe som ble gjort, men er i dag et krav.

Det som det dog ikke er noe krav på når det gjelder man kaller mikrolån på dagen er sikkerhet. Det er fordi summene er såpass lave, noe som de må være for å kvalifisere som et mikrolån. Om du ønsker å låne mer enn 5000 kroner, kan være 50.000 kroner, så går man over til en annen kategori, med andre regler og vilkår som du bør være klar over. 

Og det fører oss til noe annet, som vi har nevnt ovenfor. Noe som er at da det er snakk om mindre summer så er det lettere for deg å tilbakebetale lånet. Summen er liten, og om du låner fem tusen kroner, så kan det hende at du får det en dag via jobben eller lignende. Da kan du bare betale hele den gjenstående gjelden du har med en gang, og bli ferdig med det. Det er noe som naturlig nok er litt vanskeligere om summene er på større enn dette, altså ikke et mikrolån.

Ulempene ved mikrolån

I teorien er det ikke veldig mange ulemper. For du kan for eksempel søke om mikrolån som SMS lån, og dermed forskynde prosessen for deg selv på den måten. Det er dog noe i det at du bør alltid være ansvarlig når du låner penger. Og det gjelder selv for så små summer som dette. For ikke vær i tvil om at banken du låner fra vil ha pengene tilbake. Og om du surrer rundt med tilbakebetalingen din så kan det faktisk bli ganske dyrt. Det er liksom ikke noe man tenker så mye på, og før man vet ordet av det så har gebyrene, renten og avgiftene ballet på seg, og blitt mye større enn det som strengt tatt var nødvendig.

Og det er en generell sannhet når det kommer til mikrolån, at de er dyrere. Fordi det er såpass små summer, som man ofte kan betale raskt, så legger de fleste långivere høyere renter på dem. Rett og slett for å tjene mer penger frem til du er ferdig betale for det hele. Det er en grunn. En annen er at da du ikke trenger å stille sikkerhet ved et slikt lån, så tar faktisk långiveren en større sjanse enn du tror. 

For mikrolån skal i utgangspunktet være enkle og raske lån, men du kan være sikker på at långiveren har satt på plass en rekke vilkår. Og det er naturligvis betimelig av deg å lese gjennom alt, og være helt klar på hva som forventes. Selv for et mikrolån som du kan få via Swiftbanker låne partnere.

Hva du kan bruke mikrolån til

Enkelt sagt, hva du enn vil. Det er faktisk helt opp til deg hva du vil bruke pengene på, etter at du har fått dem satt inn på kontoen din. Du kommer ikke til å bli spurt om hva du trenger pengene til, eller noe sånt. Når du bruker Swiftbanker til å finne et mikrolån og du får pengene ubetalt fra en av våre partnere, er det helt opp til deg hva du vil bruke pengene på.

Det er for eksempel mange som bruker et mikrolån når de har uventede utgifter. Man kan planlegge for mye her i livet, men uforutsette hendelser skjer. Igjen, det er helt opp til deg hva du bruker pengene til, men mange gjør det for renovering for eksempel. Man har kanskje et fastlagt budsjett for renoveringsprosjektet hjemme, men har gått litt over? Da kan et mikrolån på dagen være utrolig nyttig for å få deg ut av en kinkig situasjon. 

Det er også noen som bruker det som en måte på å refinansiere andre lån, og det er det også flere fordeler med som du kan vite mer om her hos oss.

Relaterte Artikler

En kredittsjekk utføres uansett

Når du søker om lån i Norge så vil det bli foretatt en kredittsjekk av din økonomiske situasjon. Det gjelder uansett om du vil ha et lite mikrolån via SMS lån, eller om du søker lån til bil eller hytte. Sånn er det fordi myndighetene ønsker å få bukt med et økende gjeldsproblem her i landet, og om du ikke kommer igjennom kredittsjekken så blir heller ikke lånesøknaden innvilget. Selv for et lite mikrolån. Det kan være litt overraskende for mange, men for bankene er det mer fordelaktig, da de vet at den som søker ikke har god evne til å betale tilbake.

Det sagt, så trenger du ikke å oppgi sikkerhet for et mikrolån. Det har vi jo gått gjennom ovenfor, men om du ikke oppgir noen sikkerhet for lånet ditt så er renten høyere. Det er en slags naturlig konsekvens av det, som du må tenke på og bestemme deg for om du synes er verdt det eller ikke. 

Om det er sånn at det har blitt foretatt en kredittsjekk av deg så er det noe du skal bli informert av via et gjenpartsbrev. Der står det hvem som har foretatt kredittvurderingen, opplysninger om deg og andre de har fått og til slutt din kredittvurdering. Det er noe som uansett er verdt å ha kontroll på, så det kan være greit å vite, uansett om du får innvilget lån eller ei.

Kan man virkelig få mikrolån på dagen?

Nei, det kan man ikke i Norge. Det var noe som var mulig tidligere, men det er som sagt noe som har blitt lagt strengere kontroller på i dag. Først og fremst er det vanskelig fordi kredittsjekken må utføres. Det er det som stopper prosessen og som kan ta flere dager å bli ferdig med. Om du har alt OK angående din kreditt så blir den utført raskere. For det er jo land hvor man får utbetalt mikrolån med en gang, både på dagen og på minuttet, som for eksempel i Sverige. 

Det er dog noe du kan være heldig med, om alle opplysninger stemmer og du søker på et gunstig tidspunkt på dagen. Og det bør være en ukedag, ellers blir det vanskelig å få et mikrolån utbetalt på dagen.

Hva Swiftbanker kan hjelpe med

Vi vil altså hjelpe deg med å få en bedre og tryggere økonomisk hverdag. Folk sier jo at penger ikke er alt, og det er naturligvis veldig riktig. Men samtidig er det sånn at når du har en sunn og god økonomi, med litt ekstra penger, så finner du at du puster litt lettere. Noe som for øvrig er helt forståelig.

Det er ikke SwiftBanker som innvilger deg lånet, men vi hjelper deg med å finne det beste tilbudet mulig. Derfor jobber vi bare med långivere og banker som er til å stole på og som har et godt rykte i bransjen. Vi vil at alle parter skal være fornøyde med at du låner penger med hjelp fra oss, og ikke minst du, som tross alt er den viktigste parten i det hele.

Lånesøknaden vil bli sett på av oss, hvor vi deretter vil sende den til de bankene vi tror gir deg de beste mulige vilkårene og rammene for akkurat det. Så kan du jo også ta en titt på de bankene vi jobber sammen med og de generelle vilkårene du kan forvente. Det er klart, tilbudet du får er skreddersydd for ditt behov og hvordan søknaden din ser ut, men da får du i det minste en god pekepinn.

La SwiftBanker hjelpe deg til en lysere økonomisk fremtid, og om du bare trenger et lite mikrolån, om enn for litt moro i livet, så har vi alt du behøver. Ta en god titt på dine muligheter og alternativ som vi tilbyr, tenk gjennom det og send en uforpliktende lånesøknad til Swiftbanker!

Alle som noen gang har hatt en betalingsanmerkning kan fortelle deg om hvor vanskelig det er å få et lån mens man har det. Det er fordi du rett og slett har et dårlig rykte blant banker. Det er fordi du allerede har gjeld som du av diverse årsaker ikke betaler. Da er det naturlig at andre banker du søker lån hos er litt nølende i forhold til det å innvilge deg et nytt lån.

De vil rett og slett anse det for å være for risikabelt å gi deg penger, og du vil som oftest bli avslått. Dog er det mer sannsynlig å få innvilget et mikrolån, mye på grunn av de lave summene det er snakk om. For ironisk nok kan et mikrolån være akkurat det du trenger for å slette gjelden du allerede har, og dermed få fjernet betalingsanmerkningene. 

Men det er ikke noe du kan regne med, så det er en lang prosess å gå gjennom da, i hvert fall til du får ryddet opp i betalingsanmerkningene dine.

Prosessen i seg selv er nøye presentert hos oss. Vi forsøker å gjøre det så enkelt som mulig med selve prosessen, selv om det er visse ting som påkreves og som du må gjøre. Du må først og fremst legge inn de korrekte opplysningene angående din søknad, som for mye du søker og hvordan vi kan kontakte deg.

Deretter vil vi sende ut søknaden til våre partnere, hvor du da vil motta tre forskjellige tilbud. Selve søknaden er uforpliktende og kostnadsfri, så om det skulle være at ingen av dem passer spesielt godt for deg, så er du naturligvis ikke tvunget til å akseptere noen av dem. Men da vet du i det minste hva som finnes på markedet, og hva som er mulig for deg å få om du noen gang virkelig skulle trenge et mikrolån på dagen.

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere