fbpx

Lån uten sikkerhet

Via våre partnere kan du innhente flere lånemuligheter, sammenligne og finne hva som er bedst for dig

Dette er ikke en lånesøknad

Finn lånemuligheter

Tjenesten er kostnadsfri & uforpliktende

Hvor mye ønsker du å låne?

5000 kr
600 000 kr

I mange år ønsker du å låne?

1 år
15 år
Est. terminbeløp*
0 kr
Navn
e-post
*Priseksempel: Lånebeløp 250 000 kr. Nominell rente 11,69 %. Effektiv rente 12,85 %. Kostnad 122 410 kr, Totalt 372 410 kr.  Nedbetalingstiden er 1-15 år, eller maks 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra minimum 4,90% til maksimum 21,95%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,01% til maksimum 25,00%

*Priseksempel: Lånebeløp 250 000 kr. Nominell rente 11,69 %. Effektiv rente 12,85 %. Kostnad 122 410 kr, Totalt 372 410 kr.  Nedbetalingstiden er 1-15 år, eller maks 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra minimum 4,90% til maksimum 21,95%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,01% til maksimum 25,00%

Hva er lån uten sikkerhet?

Dette er en av de mest populære typene av lån, og du behøver ikke å stille egen eiendom eller personlige eiendeler som pant for å få lånesøknaden innvilget. Ofte er det sånn at de som tar et lån uten sikkerhet bruker pengene på hva de vil, da de ikke trenger å informere långiveren om hvorfor de vil ha lånet. 

En av grunnene til at det er så mange som søker et slikt lån er fordi man på en måte gjør det uten risiko. Om det skulle for eksempel gå galt med tilbakebetalingen så har man ikke risikert personlig eiendom eller eiendeler. Du vil fortsatt få problemer med banken du har lånt fra, men du risikerer ikke din stabilitet i livet, i hvert fall ikke til en så stor grad.

Dette er ofte kalt for et forbrukslån, som bortimot alle de forskjellige lånetypene vi har her faktisk er. Det er valgfritt hvor mye du ønsker å låne, men det er naturligvis høyere krav på deg jo mer du vil låne. Det er dog noe du skal bli informert om før du skriver under elektronisk med BankID.

Det å låne uten sikkerhet er en av de mest attraktive forbrukslånene som finnes. Det innebærer at du ikke trenger å ha hytte eller bil i ditt navn for å få innvilget en lånesøknad, ei heller behøver du i det hele tatt å tenke på det. Det gir deg litt andre vilkår enn om du skulle stilt sikkerhet, men alt det skal vi ta en titt på her. Om du trenger lån og ikke helt vet hva du bør prioritere så skal vi her hjelpe deg.

Swiftbanker hjelper deg med å finne de riktige lånealternativene. For hver eneste lånesøknad er individuell og vi ønsker at du finner det som er best tilpasset dine omstendigheter. Lån uten sikkerhet finnes for deg som søker refinansiering, forbrukslån og minilån og smålån. Det skal vi gå igjennom her!

Bør man låne uten sikkerhet?

I teorien er det ingenting som bør stoppe deg fra å gjøre det. Så lenge låntilbyderne aksepterer det så er det jo på mange måter et enklere lån for deg å takle. Spesielt fordi du ikke trenger å tenke på faktorer som at du risikerer hus og alt annet for et lån. Det er viktig for mange, men når du søker et lån uten sikkerhet koster det deg ofte litt mer enn om du stiller noe i sikkerhet. Det er fordi risikoen som banken tar er høyere enn ellers, og det vil de da få betalt for. 

Vi kan jo se på et eksempel som kan til en viss grad forklare deg hvor mye du kan ende opp med å betale for et lån. La oss si at du vil dra på ferie, sammen med familien. Det sier seg selv at det koster litt, og kanskje du vil gjøre det til en litt mer spesiell ferie enn ellers. Du vil låne 150 000, for å være sikker på at ferien er fantastisk og at man kan gjøre alle aktiviteter og ellers som man ønsker. Da sender du en søknad via oss, hvor du bestemmer deg for å gjøre det uten sikkerhet. Da kan du dra på ferie uten å måtte risikere hjemmet ditt, tross alt!

Trenger du virkelig et lån uten sikkerhet?

Ved å bruke vår tjeneste for å finne lånemuligheter sender vi deg videre til våre samarbeidspartnere. Og det er da de som bestemmer hvordan lånet ditt skal se ut. La oss si at den nominelle renten varierer fra 6,39% til 21,95%, og den effektive renten kan fås fra 6,81% til 24,4%. Selv om det er mye penger så er dette bare et eksempel, og du sender da en søknad for 150 000 kroner med en effektiv rente på 13,2 over 10 år. Gjør du det, og lånesøknaden blir innvilget, så vil rentekostnadene på lånet bli 112 573 kroner. Når man legger det i tillegg til tilbakebetalingen av lånet i seg selv, så blir totalkostnaden altså 262 573 kroner.

Dette er kun et enkelt eksempel, og det er klart at din situasjon og dine omstendigheter er forskjellige fra dette, men det gir et godt bilde. Om du er nøye på det, og forsøker å forstå hvordan du kan få bedre vilkår, så bør du alltid gå der renten er lavest og hvor du får best vilkår. Mange har en tendens til å akseptere et tilbud fordi det gir penger, men uten å tenke så mye på hvor stor forskjell renten utgjør på tilbakebetalingen. Det er faktisk noe du kan spare mye penger på, så det er definitivt verdt å ta seg litt mer tid og tenke grundigere på hvordan du vil gå videre.

Og for å svare på vårt eget spørsmål. Du «må» kanskje ikke ha et lån uten sikkerhet for å dra på ferie, men om du trenger det til oppussing, refinansiering eller for å komme deg ut av andre økonomiske floker, så kan det faktisk være helt nødvendig med å søke lån uten sikkerhet.

Relaterte Artikler

Fordeler og ulemper med et lån uten sikkerhet

Da du ikke trenger å stille sikkerhet så er dette en lånetype som i teorien er lettere å få innvilget. Det er rett og slett færre krav på deg som potensiell kunde. Du står også fri til å disponere lånet akkurat som du vil. Det er ingen som kommer til å spørre deg om hvorfor du trenger lånet eller hva du skal bruke det til. Så du kan bruke pengene like enkelt på oppussing hjemme, som du kan på en ferie. Valget er ditt, noe som er en stor fordel med slike lån.

Akkurat det er jo kanskje en frihet mange ikke har kjent på tidligere i deres liv, noe som kan hjelpe med å forklare hvorfor slike lån er så populære i dag som de er. Og du får svar relativt raskt. Det er ikke like raskt som det var en gang i tiden når man ville låne penger uten sikkerhet. For i dag så må alle banker gå igjennom en kredittsjekk av deg som kunde, for å ta vurdering av din betalingsevne.

Ulemper

Problemet med å låne på denne måten er at du ofte får høyere rente altså. Det er noe vi har nevnt ovenfor også, men det er verdt å nevne igjen. Da du ikke stiller noen garanti eller sikkerhet, så tar bankene automatisk en større risiko. Så søk gjerne lån uten sikkerhet, men det kommer altså med den baksiden at det vil koste deg litt mer. Men det er noe som mange føler at er verdt, fordi man ikke risikerer noe hjemme på grunn av det.

En annen ting å vite om er det at kravene på deg som kunde er høyere. De er strengere når det kommer til tilbakebetalingen, og det er mye mindre fleksibilitet når det kommer til å forandre vilkårene eller betingelsene ved lånet ditt. Om du stiller med sikkerhet så er ofte bankene litt mer medgjørlige når det gjelder slike ting, men ikke når de føler de tar en risiko. Betalingsdyktigheten din blir sett nøye på. Vær forberedt på at søknaden din kan bli avslått, men det er ingenting som hindrer deg i å gjøre en ny søknad. 

Det er på mange måter en situasjon hvor man både gir litt og tar litt. Man må være villig til å akseptere litt dårligere vilkår, men til gjengjeld får man pengene man behøver. Så det er noe å avveie for alle som vil låne penger uten sikkerhet

Lån med betalingsanmerkning

En betalingsanmerkning er noe mange nordmenn har. Delvis er det fordi mange av oss er svake til å betale i tide, og at vi lar det gå for langt. Og delvis er det fordi vi her til lands har et strengt lovverk å forholde oss til, som gjør at det er enklere for butikker, långivere og inkassoselskap å legge på deg en betalingsanmerkning. 

Det sagt, så er det veldig vanskelig å få innvilget lån uten sikkerhet om du skulle ha en betalingsanmerkning. For man i utgangspunktet ber banken om å ta en stor risiko ved å gi deg lån selv om du ikke stiller med sikkerhet. Men når man også legger på det at man har betalingsanmerkning, et dårlig rykte, så blir det straks litt verre for dem å akseptere det. Det er veldig, veldig vanskelig å få lån på denne måten. Og selv om det finnes noen banker i Norge som jobber med å gi deg lå uten sikkerhet med betalingsanmerkning, så må du spørre deg selv om det er verdt det. 

For vi kan love at vilkårene, renten og forholdet dere i mellom kommer til å være hardt og de kommer til å stille høye krav på deg. Men da har du i det minste mulighet til å gjøre noe med din økonomiske situasjon.

refinansiering

Refinansiering uten sikkerhet

Vi har nevnt eksempler på hvor mennesker kan ta et lån bare for å ha det gøy. Og man må leve litt, man må forsøke å ha det bra. Men det kan hende at du har andre prioriteringer, som et lån uten sikkerhet kan løse. Har du for eksempel flere smålån og gjeld hos flere ulike parter så koster det deg sannsynligvis mye. For mye vil vi anta. For det å ha flere smålån betyr at du har flere gebyr og flere renter å betale, på en gang. Bare rentene på disse lånene vil være ødeleggende.

Da kan en god ide være å refinansiere. Det innebærer at du låner penger uten sikkerhet her via oss, hvor deretter betaler innfrir alle dine utestående lån. Da fjerner du dem helt fra din økonomiske hverdag og får i stedet kun en rente, en regning og en betalingsperiode å forholde deg til. Dette er av naturlige årsaker noe som er veldig populært blant mange nordmenn, fordi det løser så mange problemer på en gang. Man er fortsatt i gjeld, men på en mye sunnere måte, rent økonomisk sett, enn det som var tilfellet tidligere.

Du får bedre betingelser og vilkår, og du sparer faktisk penger på det, og i visse tilfeller, veldig mye penger. Det er naturlig nok noe du bør overveie selv, men om valget ligger mellom refinansiering og en tur til England for å se fotballkamp, så bør det valget være ganske enkelt, sånn rent fundamentalt sett.

Hva vi kan hjelpe med

Swiftbanker ønsker å være en seriøs aktør når det gjelder å finne lånemuligheter for brukeren. Det er så klart mye å tenke på og mye man selv må vurdere før man søker om lån. Det ansvaret ligger alltid på deg, for selv om det blir foretatt en sjekk på din økonomi, så er det til syvende og sist du som vet om du virkelig har råd til et lån uten sikkerhet.

På den annen side, det er långivernes ansvar om å være tydelige angående kravene som blir stilt på deg, hva de forventer fra deg og hvordan din rente og tilbakebetalingstid ser ut. Det er på alle måter et gjensidig forhold altså, men vi føler også at vi må ta et ansvar for dette. Det betyr at vi kun jobber med samarbejdspartnere og långivere som har gode rykter og som vil behandle deg som kunde på en god måte. Om en långiver ikke oppfører seg på en god måte, som for eksempel at de legger på avgifter eller forandrer på avtalen etter at den er skrevet under på, vel, det er ikke noen vi ønsker å jobbe med. Men det er noe som skjer veldig sjeldent, om noen gang. 

Bruk vår tjeneste gratis og uforpliktende for å finne et lån uten sikkerhet. Du kan velge hvor mye du vil låne, og så presenterer vi deg de tre beste lånealternativene for dine forhold. Du kan velge hvilken av dem du vil bruke, og hvis ingen frister, er det bare å si nei. Våre tjenester er som sagt gratis og helt uforpliktende. Du kan stole på det!

Så velkommen til Swiftbanker.no – La oss hjelpe deg med å finne de beste lånealternativene.

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere