fbpx

Hvem kan få forbrukslån?

Hvem kan få forbrukslån?

Noe av det som er bra med forbrukslån er at de kan brukes til nesten alt. Enten du trenger å dekke en uventet regning eller foreta et stort kjøp, kan personlige lån gi deg den økonomiske fleksibiliteten du trenger. Når det kommer til forbrukslån, er det ingen størrelse som passer alle. Derfor er det viktig å finne et lån som dekker dine spesifikke behov. Er du student eller arbeidsledig kan det være vanskeligere å få forbrukslån. Men det er ikke umulig. Det er mulig å låne selv om du studerer eller er arbeidsledig. Det er et par ting du kan gjøre for å øke sjansene dine for å bli godkjent for et lån:

  1. Skaff deg en medunderskriver: En medunderskriver er en som godtar å være ansvarlig for å betale tilbake lånet hvis du ikke kan betale dem. Dette betyr at långiver vil ta hensyn til medunderskriverens kreditthistorikk og inntekt når han eller hun behandler søknaden din. Å ha en medunderskriver med god kreditt og inntekt vil øke sjansene dine for å bli godkjent for et lån.
  2. Søk om statsstøttet lån: Det er visse lån som støttes av staten, f.eks. Stafford lån. Disse lånene er vanligvis lettere å kvalifisere for og har gunstigere betingelser enn private lån.
  3. Få lån med sikkerhet: Et lån med sikkerhet er et lån hvor du stiller sikkerhet, f.eks. en bil eller et hus for å sikre lånet. Det betyr at dersom du ikke kan betale tilbake lånet, kan långiver ta sikkerheten din. På grunn av denne risikoen vil imidlertid långivere vanligvis tilby bedre vilkår for sikrede lån.
  4. Finn en medlåntaker: En medlåner er en person som tar opp lånet hos deg og er like ansvarlig for å tilbakebetale det. Det kan være en venn eller et familiemedlem. Å ha en medlåntaker kan forbedre sjansene dine for å bli godkjent for et lån fordi det viser långiveren at det er en annen person som er villig til å bidra til å betale tilbake gjelden.

Det er generelt mange ting du kan gjøre dersom du ønsker å ta opp et forbrukslån.

Kan jeg ta opp forbrukslån hvis jeg har lav kredittverdighet?

Tidligere var det mulig å få et billig dag-til-dag lån i Norge. Det er ikke lenger mulig – nå må alle lånesøkere først få kredittvurdert. For deg med lav kredittverdighet betyr det at det ikke er sikkert du får godkjent lånet du ønsker. Det er et grep som regjeringen har tatt i retning av å redusere låneopptaket i Norge.

Å ha en god kredittvurdering er derfor et godt steg mot å bli godkjent for lån. Hvis du ønsker å forbedre kredittscore, er det et par ting du kan gjøre. Først må du sørge for at du holder tritt med alle betalingene du har utestående. For det andre, prøv å redusere gjelden du har. Og til slutt, ikke søk for mange lån eller kredittkort i løpet av kort tid. Ved å følge disse trinnene kan du øke sjansene dine for å få lånet du trenger.

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere