fbpx

Lån til oppussing

Via våre partnere kan du innhente flere lånemuligheter, sammenligne og finne hva som er bedst for dig

Dette er ikke en lånesøknad

Finn lånemuligheter

Tjenesten er kostnadsfri & uforpliktende

Hvor mye ønsker du å låne?

5000 kr
600 000 kr

I mange år ønsker du å låne?

1 år
15 år
Est. terminbeløp*
0 kr
Navn
e-post
*Priseksempel: Lånebeløp 250 000 kr. Nominell rente 11,69 %. Effektiv rente 12,85 %. Kostnad 122 410 kr, Totalt 372 410 kr.  Nedbetalingstiden er 1-15 år, eller maks 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra minimum 4,90% til maksimum 21,95%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,01% til maksimum 25,00%

*Priseksempel: Lånebeløp 250 000 kr. Nominell rente 11,69 %. Effektiv rente 12,85 %. Kostnad 122 410 kr, Totalt 372 410 kr.  Nedbetalingstiden er 1-15 år, eller maks 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra minimum 4,90% til maksimum 21,95%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,01% til maksimum 25,00%

Lån til oppussing av bolig

Endelig bestemte du deg for å pusse opp hjemme. Til slutt var det på tide å renovere det gamle kjøkkenet, eller å få baderommet til å se moderne ut igjen. Men det koster penger, og kanskje mer enn du først trodde? Vi kan ikke klandre deg, da slike ting hele tiden blir dyrere og dyrere, og siden du sjekket sist hvor mye det kostet, har nok prisen økt. Da er det bra du har kommet til Swiftbanker for å finne lånemuligheter til oppussing av bolig.

Vi jobber sammen med seriøse og erfarne banker og låntilbydere og vi vil at du skal føle deg trygg. For det er nok av stress og bekymringer når du begynner med oppussing hjemme, så da skal du i det minste ikke trenge å tenke på at du får feil låneavtale når du låner via oss. Har du en god og tydelig plan for hvor mye du trenger og hva slags prosjekt du skal sette i gang? Om ikke, så ta deg god tid til å se gjennom de forskjellige bankene vi jobber med, og hva slags vilkår som finnes. Da ar du best mulig forutsetning til å ta det rette valget, både for din egen økonomi, og når det gjelder å begynne tilbakebetalingen.

Kan man ta lån for å pusse opp?

Ja, det kan man.

Først og fremst kan man det uten problemer, fordi det er ingen som kommer til å spørre deg om hvorfor du trenger et forbrukslån, som det er vi snakker om her. Slike lån blir kategorisert som forbrukslån, og da det også betyr at vi snakker om lån uten sikkerhet, så er det ingen som stiller spørsmål. Det ville vært annerledes om du stilte noe som sikkerhet for din lånesøknad, om du stilte din bil. Da ville du fort fått flere spørsmål.

Så når du sender av gårde en søknad er det ikke sånn at du fylle ut et skjema hvor du deklarere hva du bruker pengene på. Du kan egentlig låne penger med et utgangspunkt om at du skal bruke det på oppussing. Men så kanskje skjer det forandring av planer og du vil heller dra på ferie, eller kanskje du i stedet vil refinansiere? Det er opp til deg som sagt, og det er ingen som i det hele tatt kommer til å spørre, og enda mindre stoppe deg fra å gjøre som du vil.

Og det er på grunn av at du ikke stiller sikkerhet. Du ber da bankene om å ta en større risiko ved å låne deg penger, men til gjengjeld er det fritt å bruke pengene på hva man vil.

Hvordan fungerer lån til oppussing?

Det fungerer som alle andre forbrukslån som er tilgjengelige via Swiftbankers partnere.

Det er i essens ingen større forskjell fra det å søke lån for å dra på ferie eller om du vil pusse opp. Det er noe vi har nevnt andre steder også, fordi du ikke stiller med sikkerhet så er det helt opp til deg å velge hva du vil bruke dine penger på. Det hadde altså vært veldig annerledes om du stiller boligen til sikkerhet og sender inn dokumenter for å forsterke din lånesøknad.

Men slik det er i dag i Norge, så er dette ikke noe du skal tenke på. Du bare sender av gårde en søknad, passer på at du har en god nok kredittverdighet og at du ikke har noen betalingsanmerkninger, så tar bankene seg av resten.

Hva bankene forventer av deg

 

Tidligere var det mulig å få innvilget en lånesøknad på dagen, som betød at du også fikk pengene utbetalt på konto samme dag og det var naturligvis noe som var veldig populært. Det er ikke mulig lenger. Først og fremst på grunn av en lov fra staten om at alle lånesøknader skal bli kontrollert gjennom en kredittsjekk først. Du må ha en god nok kredittverdighet for å få lån i Norge, ellers er det veldig vanskelig, eller veldig mye dyrere enn det du er komfortabel med kanskje. Dette er da et strengt krav som de har på seg, og derfor tar en lånesøknad litt lenger tid enn det du trodde.

Du må naturligvis være 18 år eller eldre, visse banker har helt opp til 25 års grense før du kan søke lån. Du må være norsk statsborger eller ha bodd i Norge fast i tre sammenhengende år. Det er også et visst krav om å ha minst 120 000 kroner brutto i årslønn, men dette er ikke noe som er ufravikelig og har du litt mindre så er det fortsatt fullt mulig å få lån i Norge.

Lån med betalingsanmerkning

Det er mange nordmenn som har betalingsanmerkninger, delvis fordi det er så lett å få i Norge. Det skal ikke mye til før du plutselig sitter der med en betalingsanmerkning og dermed med en mye vanskeligere situasjon når det kommer til å få innvilget en lånesøknad. Om du mot formodning skulle få innvilget en lånesøknad selv med en betalingsanmerkning, så bør du nøye vurdere om du vil akseptere en slik avtale eller ikke.

Og definitivt når det er snakk om et lån du vil benytte for oppussing. Det er klart at det å ha et flott og moderne hjem er viktig, men ikke til enhver pris, eller?

Hva man bør tenke på

Trenger man virkelig lån? Nå nevnte vi jo det i sammenheng med om du har betalingsanmerkning, men det å ta et lån bør ikke være en enkel avgjørelse, uansett hva det er snakk om. For det å pusse opp kan jo føles viktig, men er det nødvendig, eller bare vil du? Det er en skarp distinksjon der, og det er også andre ting å tenke på.

Som for eksempel det at om du har et hjem som må renoveres, men du utsetter det på grunn av kostnader, så vil det faktisk bare koste deg enda mer i fremtiden, da mer og mer må ordnes på. Men det er klart at om du velger å låne så bør du ha en god plan for hva du vil gjøre, og for kostnadene. Det er mye å tenke på og legge til rette og man vil jo klare å holde seg til budsjettet også.

Men et lån kan jo sånn sett være greit for å kunne utføre alt det du vil. Så kan du få det akkurat som du vil. For øvrig er en oppussing av hjemmet noe som faktisk er nødvendig om du skal selge boligen. Om du vil få god pris for boligen bør den se bra ut, og da er det faktisk verdt å bruke litt ekstra kroner på oppussingen. Så det er mange faktorer som spiller inn her.

Ulemper og fordeler

Vi har jo allerede nevnt at en stor fordel ved å søke privatlån er at du kan bruke pengene til hva du enn vil. Her handler det jo om lån til oppussing eller lån til bil, men i realiteten kan du altså gjøre hva du vil med pengene. Da du ikke stiller noen eiendeler som sikkerhet er det heller ei noen som kommer til å spørre deg.

Når det gjelder selve søknadsprosessen så er det ikke mange krav lagt på deg, spesielt med tanke på at du ikke søker med sikkerhet. Det gjør at du kun trenger noen få dokumenter for å bevise din inntekt og lignende. Men ingenting mer enn det, og mye mindre enn om du hadde søkt lån hos DNB for eksempel.

Du kan også innfri lånet, og dette med pris kan du uansett lese mer om nedenfor. I essens innebærer det at du kan innfri lånet når som helst, når du vil eller har råd til det. det er ingen bank som kan nekte deg det, selv om dere har en avtale om at du skal betale renter i 10 år. Om du innfrir lånet med en gang, så er du ferdig med hele saken.

 

Ulemper

En ting er det at det koster mer fordi det er høyere renter på lånet. Igjen har det med at du ikke stiller sikkerhet, og på grunn av det så tar bankene en risiko. Den vil de bli belønnet for, ved at de krever høyere renter fra deg.

Du må ha god kredittverdighet for å få lån, eller i det minste et lån som ikke er til fordel for deg når det gjelder renter. Din kredittverdighet er noe vi foreslår at du finner ut av før du søker lån i det hele tatt, så vet du i det minste hva du kan forvente.

Den reelle prisen

Det å pusse opp et hjem koster jo alltids litt mer enn det man kanskje først hadde trodd. Det er dog naturlig og noe det er vanskelig å gjøre noe med fra begynnelsen av. Men det er greit å vite alt som trengs rundt kostnadene, altså hvor mye selve lånet vil koste deg. Først og fremst anbefaler vi deg at du betaler tilbake så raskt som mulig. Da det fungerer som annuitet så vil det bli stadig dyrere jo lenger du bruker på å betale tilbake.

Men la oss si at du låner 200 000 kroner, som du avtaler at du skal betale tilbake innen 10 år. Det er 120 måneder totalt, og du kanskje får en effektiv rente på 12.4%. Det betyr at du betaler 2916 kroner i måneden i 10 år. Kostnadene på lånet er da 149 903 kroner, og det blir totalt med selve lånet du skal også betale; 349 903 kroner, for et lån på 200 000 med rente på 12.4%.

Klarer du å forhandle deg til en lavere rente, som er fullt mulig, blir det naturligvis billigere. Husk også det at du har rett og lov til å innfri hele lånet på 200 000 kroner når du vil, om du skulle ha pengene til det.

Når du får et lån så er det alltid bankens penger, det er sånn det ses på. Så naturlig nok så forventes det at du skal betale tilbake på en betimelig måte og slik dere har avtalt om å gjøre. Husk, forsøk om en så lav rente du kan, så kan lån til oppussing av bolig bli ganske fordelaktig for deg, i hvert fall i forhold til hvordan du trodde det ville bli.

Hva vi kan hjelpe deg med

Oppussing av bolig er veldig populært i Norge, og det er faktisk ingen andre land som bruker like mye penger på det i Europa enn det nordmenn i Norge gjør. På grunn av det så er det naturlig at bankene og långiverne tilpasser seg det, og ønsker å gjøre lånemarkedet så attraktivt og enkelt å bruke som mulig. Swiftbanker er en sammenligningsside og en formidler. Du kan altså bruke vår side til å finne de billigste lånene, men du kan også bruke oss til å søke lån.

Om du velger å bruke våre tjenester så gjør du det i viten om at vi jobber bare sammen med seriøse aktører og långivere, som har et godt rykte, og som oppfører seg redelig og ærlig. De har naturligvis et rammeverk de må operere innenfor, og de skal være transparente i forhold til alle gebyr, avgifter og annen relevant informasjon. Det skal i bunn og grunn ikke være noen overraskelser etter at du har skrevet under på avtalen, elektronisk vis BankID.

Hos Swiftbanker bruker du tjenesten vår elektronisk. Du legger inn personopplysninger og hvor mye du ønsker å søke. Når du har brukt tjenesten vår, vil du bli presentert med noen ulike lånealternativer fra våre partnere. Da kan du velge hvilket lånealternativ som passer deg best. Dette gjør du uten bekymringer, da det er gratis å søke om lån hos våre samarbeidspartnere, og det er helt uforpliktende. Du søker om lån fordi du trenger penger, da er det ikke greit om du betaler bare for å søke!

 

Relaterte Artikler

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere