fbpx

Forbrukslån optill
600 000 kr

Via våre partnere kan du innhente flere lånemuligheter, sammenligne og finne hva som er bedst for dig

Dette er ikke en lånesøknad

Finn lånemuligheter

Tjenesten er kostnadsfri & uforpliktende

Hvor mye ønsker du å låne?

5000 kr
600 000 kr

I mange år ønsker du å låne?

1 år
15 år
Est. terminbeløp*
0 kr
Navn
e-post
*Priseksempel: Lånebeløp 250 000 kr. Nominell rente 11,69 %. Effektiv rente 12,85 %. Kostnad 122 410 kr, Totalt 372 410 kr.  Nedbetalingstiden er 1-15 år, eller maks 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra minimum 4,90% til maksimum 21,95%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,01% til maksimum 25,00%

*Priseksempel: Lånebeløp 250 000 kr. Nominell rente 11,69 %. Effektiv rente 12,85 %. Kostnad 122 410 kr, Totalt 372 410 kr.  Nedbetalingstiden er 1-15 år, eller maks 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra minimum 4,90% til maksimum 21,95%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,01% til maksimum 25,00%

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er midt i blinken for deg som trenger litt ekstra penger å rutte med, og hvor du heller ikke behøver å stille sikkerhet. Det er en av de mest populære typene av lån som finnes, og det er det jo mange grunner til. Hos Swiftbanker hjelper vi deg med å finne muligheter for forbrukslånet for deg og som tilbyr deg de beste lånevilkårene.

Det viktigste er at du får lav rente og at du får det du er ute etter når det kommer til summen. Hos Swiftbanker jobber vi med noen av de beste låntilbyderne og bankene i landet, så det er noe du kan ha godt håp om at vi skal kunne løse sammen.

Et forbrukslån er et lån du kan bruke til hva du enn vil på. Du får muligheten til å få ekstra midler i hverdagen, uansett om det er snak om refinansiering, om du vil kjøpe noe nytt til hjemmet, eller kanskje en flott bursdagsgave til noen du er glad i. Alternativene er mange og det hele avhenger på hva du vil, rett og slett.

Det er derfor Swiftbanker er her, for å hjelpe deg med å forstå lånemarkedet, hva som er tilgjengelig og hva du faktisk har muligheten til å gjøre. Det er en mye større variasjon enn det du kanskje tror, og når det er snakk om bare forbrukslån så er mulighetene din mange. Alle banker og långivere tilbyr en eller annen form for forbrukslån, og da er det opp til deg å velge det som er best for din situasjon, rent privat sett. Det kan være mye forskjellig, men da er kunnskap om det som det er snakk om viktig å inneha. Da er det bra du er her. Ikke bare fordi du får informasjonen du behøver, men også når det kommer til at du kan finn ulike lånealternativer for lån gjennom oss.

Kan alle søke forbrukslån?

I teorien er alle som er over 18 år og myndige gyldige for å få et forbrukslån. Men det er ikke det samme som å si at alle får. Det er naturligvis krav og vilkår knyttet til dette, hvor du ofte må ha en fast inntekt på minst 120 000 kroner brutto, og ingen betalingsanmerkninger. Det er visse banker som lar deg låne selv om du ikke oppfyller disse kravene, men da må du forberede deg på langt tøffere vilkår og renter enn det du kanskje er komfortabel med. Så det er noe du må bestemme selv om du føler det er verdt det eller ei.

Hvordan få forbrukslån

Det å få et forbrukslån, på for eksempel 30.000 kr.,  er ikke en veldig komplisert prosess, for du bare besøker vår side, fyller inn informasjonen som bankene er ute etter og sender av gårde søknaden. Det vil si, det er lett om du har alt av dokumenter på plass, om kredittsjekken din blir godkjent og det ikke er noen andre problemer. Så det er viktig at du har en ryddig økonomi for å få innvilget en lånesøknad. Men når det kommer til de beste forbrukslån så er det veldig mange fordeler med dem. Alt fra den gode rentesatsen til hvordan du blir behandlet som en kunde.

Husk dog at det er snakk om lånte penger. Det betyr at pengene ikke er dine, og at de tilhører banken du har lånt dem fra. Det betyr at du må være forberedt på å lage en god plan på hvordan du skal betale tilbake gjelden din. For vær ikke i tvil om at banken du har fått lånet fra skal ha pengene sine tilbake, og om du ikke betaler i tide eller gjør andre «feil» så kan det bli mye dyrere enn det opprinnelig var.

Hva du kanskje ikke liker

Vi har nevnt så vidt at høyere gebyr er en faktor og når det kommer til smålån i Norge så er det også ofte høyere renter og avgifter. Det er mye på grunn av at du ikke trenger å stille sikkerhet. En annen årsak til det er at det som oftest er snakk om lave summer. Dermed ønsker jo långiverne å tjene litt penger på det, selv om det er snakk om lave summer. Da blir en naturlig konsekvens av det at du kan måtte betale litt mer i gebyr og avgifter. 

Husk at et smålån blir kategorisert under forbrukslån, og det er dermed andre «spilleregler» enn om du søker refinansiering eller lån til bolig. Da kan altså renten bli høyere enn du kanskje regnet med. Det er dog noe du bør være obs på før du søker, og det skal stå klart og tydelig i vilkårene hva som forventes av deg som låntager. Det gjelder tiden for tilbakebetaling, renten, gebyr og eventuelle avgifter. For å si det sånn: du skal ikke bli lurt eller narret til å skrive under på noe som du i utgangspunktet ikke har blitt informert om.

Men husk at når du tar et lån til hytte for eksempel så er det alltid ditt ansvar, uansett. Du må alltid passe på at du klarer faktisk å betale det tilbake, selv om det er snakk om relativt små summer som når det kommer til smålån.

Hva er det som gjør et «beste» forbrukslån til best?

Dette kommer litt an på hva man er ute etter og hva man slags vilkår man vil ha. Men når det gjelder beste forbrukslån så er det generelt noen gode tegn ved bankene som gir dem. For eksempel at rentene er lavere enn hos konkurrentene. Det er et viktig aspekt så klart. Men det er til og med noen som tilbyr avdragsfrie perioder. Det betyr at du kan betaler renter i en periode, vanligvis opp til to måneder. Gjelden din vil ikke gå ned, men du vil ikke betale like mye. Det kan være gull verdt om det er sånn at du har litt lavere inntekt en periode.

En annen ting som kan være greit å ha mulig er innfrielse av lånet. Det innebærer at du som låntager kan innfri lånet når du trenger det. Det gjør at du har mulighet til å betale hele lånet umiddelbart. Det er noe som virker fornuftig, men noe som ikke alle banker tilbyr. For når du innfrir lånet gjelder ikke det også for rentene som du skulle betale. Så da «taper» banken penger de hadde planlagt for, om du innfrir hele beløpet. Derfor finner du det ikke overalt, og det er definitivt et godt aspekt av enhver låntilbyder som tilbyr noe som dette.

Til slutt kan vi også nevne at lånerammen er viktig. Det vil si, at banken gir deg det du trenger når det gjelder beløpet du er ute etter og at det er gode rammevilkår rundt det.

Fordelene og ulempene ved et forbrukslån

Som ved alle andre typer av lån som finnes er det mye å overveie før du bestemmer deg for hva du vil gjøre. Et lån er et ansvar, uansett hvor lite eller mye du låner. Det er forventet at du betaler tilbake i tide og er betimelig med alle betalingene dine. Om du ikke er det så kan det bli at du får en betalingsanmerkning, noe som definitivt ikke ville være til din fordel.

Men for å ta en titt på de positive aspektene.

Når det gjelder ulempene, så finnes det også noen av dem:

Så det er definitivt fordeler ved billige forbrukslån, du må bare se om det er verdt det eller ikke.

Hva koster et forbrukslån?

Det er vanskelig å si uten at man vet de nøyaktige tallene bak ditt lån. Det er renten og tilbakebetalingstiden din som forteller deg om det, og det er noe vi foreslår at du har kontroll på før du i det hele tatt søker om lån. Det å vite hvor mye et forbrukslån vil koste deg, alt sett i ett, er utrolig viktig, og bør ha en påvirkning på deg når det gjelder om du vil fortsette med lånesøknaden eller ikke.

Du bør alltid se etter lånet som gir deg den beste renten, men som også kanskje er fleksibel. Det er noe som uansett man skal bli informert om før man signerer på avtalen. Men la oss se på et eksempel som kan forklare kostnadene bedre for deg, så du forstår det hele litt enklere.

Hvor mye det kan koste

Du vil kanskje starte et renoveringsprosjekt hjemme, men har ikke pengene som kreves for å male stua på nytt akkurat nå. Da bruker du Swiftbankers tjenester for å finne det beste tilbudet om du vil ha forbrukslån. Vi sender da ditt tilbud videre til våre partnere, hvor du deretter får svar fra 3 forskjellige låntilbydere, som alle har sine egne forlag og hvor alt blir presentert tydelig for deg.  Generelt har forbrukslån har en nominell rente på mellom 6,39% og opp til 21,95%, og en effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Hvis du for eksempel låner 150.000 kroner med en løpetid på 10 år og en effektiv rente på 13,2 %, blir kostnadene på lånet 112.573 kroner. Totalt blir det dermed 262.573 kroner.

Som du ser så koster det en del å ta et forbrukslån, og det er derfor vi nevner at du må avveie din egen situasjon og hvorvidt du har råd til å ta et lån i det hele tatt.

Relaterte Artikler

Angående kredittsjekk og betalingsanmerkning

Tidligere var det mulig å få et billig forbrukslån på dagen i Norge. Det er ikke lenger mulig, da regjeringen vil at alle søknader skal kredittsjekkes først. Det betyr at om du har en lav kredittverdighet så får du ikke lån. Det har de gjort for å senke gjelden som befolkningen i Norge har. Det å ha god kontroll på din kredittverdighet er et godt steg mot det å få en lånesøknad innvilget.

Har du derimot en betalingsanmerkning såer d et veldig vanskelig å få lån. Du blir ansett som en risiko av bankene som gir lån, og det er i det hele tatt en komplisert prosess. Det sagt, så finnes det visse banker som gir deg lån selv om du har betalingsanmerkning, men da kan du regne med svært høy rente og generelt svært ufordelaktige vilkår.

Det er et lån vi anbefaler at du tenker veldig nøye gjennom før du du aksepterer. Men er du i en situasjon som krever mer penger så kan det naturligvis være en løsning for deg.

La Swiftbanker hjelpe deg med å finne forbrukslån

Det å søke lån kan være en komplisert og litt skummel prosess. Vi passer på å jobbe med banker og låneleverandør som kun er seriøse og som oppfører seg godt mot sine kunder. På samme måte forventer naturligvis bankene at du betaler regningene dine når du skal, og sånn får du betalt tilbake gjelden din.

Bruker du vår tjeneste for å få mer informasjon om lån og hvordan du søker, koster det ingenting, du kan gjøre det uten noen forpliktelse og om du ikke liker noen av lånealternativene du får, så bare avslår du dem.

Trenger du hjelp eller veiledning, eller kanskje generelle råd om økonomi, så er du velkommen til å ta kontakt med oss, så du bør en bedre økonomisk hverdag. Det er vel tross alt derfor du er her hos oss!

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere