fbpx

Når er det lurt å ta opp et oppussingslån?

En ombygging kan omfatte alt fra å male et rom til å ombygge hele kjøkkenet eller utvide villaen din med en etasje til. Men før du får ut penslene og malerrullene, må du bestemme deg for hvordan du vil finansiere ombyggingen.

Et byggelån er primært for deg som ønsker lån for å pusse opp din egen bolig. Byggelånet gir deg de beste forutsetningene for å skape en fantastisk ramme som passer deg. Hjemmet ditt er ditt trygge miljø, og derfor bør du også sette ditt eget personlige preg på det.

Byggelånet tilbys av ulike kreditorer. Det spesielle med byggelånet er at det typisk kun kan tas opp dersom du eier bolig. Dette gjelder fritidsboliger, selveierleiligheter, andelsboliger og hus.

Når du vil ta opp oppussingslån i form av byggelån, må du oppgi hva slags bolig du eier. Det kan ha en effekt på kredittvurderingen din til slutt. Her vurderer kreditor din økonomi og avgjør om du kan ta opp ønsket lån. Avhengig av valgt oppussingslån vil du ha en rekke kostnader. Disse vil være der i hele låneperioden.

Så hvis du drømmer om å omsette ideene dine til virkelighet, og samtidig ønsker å øke verdien på boligen din, bør du vurdere å ta opp et byggelån. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan oppnå med et oppussingslån.

Lån til oppussing

Mange går kanskje med forestillingen om at det er kjærlighet ved første blikk når du kommer inn i ditt nye hus for første gang og bare føler at magefølelsen er helt riktig. Noen ganger må det en oppussing til for å komme i mål.

Det er en rekke fordeler med å kjøpe et hus som trenger oppussing. I forhold til kjøp av innflytningsklar bolig vil prisen alt annet likt bli lavere. Dette er spesielt en fordel dersom du fortsatt har spesifikke krav og ønsker til innredning som ikke finnes i et innflytningsklart hus. Et nyoppusset hus kan også gi følelsen av å flytte inn i et nytt, avhengig av hvor omfattende oppussingen er.

Det er imidlertid en rekke hensyn som det kan være fordelaktig å gjøre før avgjørelsen tas. Ved større ombygginger kan det også være nødvendig å få byggetillatelse før byggestart. Til slutt må det vurderes hvordan renoveringen skal finansieres. Dette er selvsagt ikke en uttømmende liste, men noen av de typiske vurderingene som bør gjøres.

Når det gjelder finansiering er den billigste formen selvsagt sparing, så det er ingen kostnader som gebyrer og renter. Dette er imidlertid ikke alltid en mulighet, og derfor vil det ofte være behov for å se på andre finansieringsmuligheter som for eksempel lån. Du kan ta en titt på forhåndslån, byggelån og tilleggslån.

Hvis du ikke har mulighet til å låne penger i banken, kan du undersøke lånemarkedet på nett. Her kan du ta opp et privatlån eller et byggelån som vil fungere som ditt oppussingslån. Avhengig av hvilken kreditor du velger, har du muligheten til å velge den ene eller den andre.

Tar du opp lån for å pusse opp huset ditt på nett, vil det ofte være forbundet med høye renter og gebyrer. Derfor lønner det seg å vurdere muligheten for å vente med oppussingsprosjektet og spare mer penger selv. Din nettkreditor krever derimot ikke tinglysing når du som låntaker tar opp et oppussingslån.

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere