fbpx

Lån til boligoppussing

Når det kommer til en boligoppussing er det ofte et dyrt prosjekt. Avhengig av størrelsen på prosjektet kan dette godt bety behov for å låne penger. I banken er det mulig å ta opp lån til formålet, men du vil ofte bli møtt av strenge krav. I tillegg har du også muligheten til å ta opp et oppussingslån på nett, hvor du kan låne inntil 500.000 NOK.

Et oppussingslån vil også bli beregnet som enten byggelån eller ordinært privatlån. Felles for begge lånetypene er at du verken trenger å stille sikkerhet eller dokumentere hva du skal bruke lånet til. De aller fleste lånetilbydere på nett tilbyr et oppussingslån i form av et privatlån som kan gjøre drømmene dine til virkelighet.

Slik fungerer oppussingslån

Å låne penger til boligoppussing er mye enklere i dag enn tidligere. Du har muligheten til å låne til oppussing av hus eller leilighet på flere ulike måter i dag. For det første kan du låne penger i banken dersom du fortsatt har økonomisk handlingsrom i forhold til bankens vurdering. Her får du fast lav rente på lånet ditt til boligoppussing. Banken vil typisk tilby deg et privatlån som fungerer med sikte på å bli brukt til oppussing av hus eller bolig.

Hvis du ikke har mulighet til å låne penger i banken, kan du undersøke lånemarkedet på nett. Her kan du ta opp et privatlån eller et byggelån som vil fungere som ditt oppussingslån. Avhengig av hvilken kreditor du velger, har du muligheten til å velge den ene eller den andre.

Tar du opp lån for å pusse opp huset ditt på nett, vil det ofte være forbundet med høye renter og gebyrer. Derfor lønner det seg å vurdere muligheten for å vente med oppussingsprosjektet og spare mer penger selv. Din nettkreditor krever derimot ikke tinglysing når du som låntaker tar opp et oppussingslån.

Dersom du ikke har mulighet til å ta opp lånet i banken, kan du heller vurdere å gjøre det på nett. Alt du trenger å gjøre er å finne ønsket lånetilbyder og lånetype. Du må da fylle ut lånesøknaden og vente på kredittvurderingen din. Deretter anbefales det at du leser låneavtalen, deretter kan du signere og vente på betaling.

Det kan være en god idé å sammenligne ulike tilbydere på markedet.

Fordeler og ulemper med oppussingslån

Oppussingslånet har sine fordeler ved at det er enkelt og raskt å ta opp på nett. Du kan se nærmere på fordeler og ulemper med et oppussingslån på nett.

Fordelene er at du har mulighet til å låne ekstra i tillegg til et eventuelt boliglån i banken. Det stilles heller ingen krav til sikkerhet eller pant, samtidig som du får en rask betalings- og søknadsprosess. Sist, men ikke minst, får du høy godkjenningsgrad på nettlån med få og generelle krav.

Ulempene er at det er høye renter og gebyrer på et nettlån, og man risikerer å sette seg for mye i gjeld og dermed risikere manglende betaling. Det er heller ikke noe personlig bankmøte med din kreditor angående din økonomiske situasjon.

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere