fbpx

Hva er alternativet til et mikrolån?

Det er alltid en fordel å undersøke markedet for andre typer lån dersom du ønsker å låne penger. Hvis du for eksempel er medlem av en fagforening, kan fagforeningen din ha gode lånevilkår hos en samarbeidspartner. På samme måte kan banken din også ha noen gode lånebetingelser som du ikke finner andre steder. Men hvis dette ikke er tilfelle, finner du en lang rekke andre ulike lånetyper som du kan bruke i stedet for et mikrolån. Dette er lånetyper som; SU-lån, banklån, kassekreditt, godkjent kassekreditt.

Nedenfor er det viktig at du avklarer konsekvensene av lånet. Er du student kan det være mer fordelaktig for deg å ta opp SU-lån. Den er preget av en svært lav rente, både i studietiden og ved nedbetaling. Denne typen lån brukes ofte for å supplere din SU. Derfor er det også ofte slik at lånet brukes hver måned i studietiden. Det betyr at det også er lengre nedbetalingstid enn ved f.eks. et mikrolån. Hver type lån har derfor både sine fordeler og ulemper, og du bør derfor alltid danne deg en oversikt over alle alternativene du har.

Hva er et gratis mikrolån?

Gratis mikrolån kan høres ganske lukrativt ut. Det hender også at det er mulig å ta opp et mikrolån gratis. Altså ikke gratis i den forstand at du slipper å betale tilbake lånet. Nei, gratis i den forstand at du slipper å betale renter og gebyrer på lånet. De gratis mikrolånene er vanligvis noe selskapene tilbyr til førstegangskunder. Det er et utmerket middel for å få noen kunder inn i virksomheten og gi dem en god opplevelse.

Når du velger å ta opp et gratis mikrolån, må du være klar over at beløpet du kan låne typisk er mindre. Det er sjelden beløpet overstiger 5000 kr. Samtidig må du forberede deg på at beløpet skal betales tilbake innen kort tid – ofte innen 30 eller 60 dager. Det stiller derfor store krav til at du kan betale ned et relativt stort beløp på kort tid.

Velg riktig lån

Å finne riktig lån kan være vanskelig og forvirrende. Med alle de forskjellige leverandørene kan det føles som en hel jungel. Det er derfor lurt å lage en oversikt over hva du faktisk er ute etter. Du kan spørre deg selv om et mikrolån er det rette lånet for deg. Mikrolån er det riktige lånet for deg hvis du er på utkikk etter et smålån mellom 100-15 000 kr. Det kan være til nytt fjernsyn, regninger eller det du trenger penger til. Et mikrolån er ikke for deg som har kronisk mangel på penger. Siden dette lånet må betales tilbake på relativt kort tid, vil det ikke være plass til dette lånet i budsjettet ditt. Du vil derfor få konsekvenser i form av høye gebyrer og renter. Når du tar opp lån, uansett om det er et lån med kort eller lang løpetid, må du vite at du er økonomisk i stand til å betale tilbake lånet. Ellers vil lånet henge over hodet altfor lenge og du mister frihetsfølelsen.

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere