fbpx

Derfor er mikrolån populært

Et mikrolån er, som navnet tilsier, et «lite» lån. Med et mikrolån kan du låne mellom 100-15.000 NOK. Denne typen lån passer for deg som har en utgift som må betales her og nå, eller mangler penger til andre forbruksvarer.

Mikrolånene startet som et støtteprosjekt i Afrika og senere også i India. Mikrolånet skulle bekjempe fattigdom, der fattige bønder og bedriftseiere kunne søke om et lite lån som de kunne bruke til å finansiere sin virksomhet eller gård.

Du kan raskt og enkelt søke om mikrolån. Det tar vanligvis ikke mer enn 15 minutter å fylle ut søknadsskjemaet. Du vil raskt få beskjed om du har fått godkjent lånet. Denne typen lån er derfor bra for akutte behov.

Lånetilbyderne av mikrolån er heller ikke interessert i å vite hva pengene skal brukes til. Det betyr at du kan bruke pengene på hva du vil. Enten det er for tannlegeregningen, en uke på Mallorca med venner, eller til oppvaskmaskinen som har falt av, er det bare du som bestemmer hva pengene skal brukes til. Du kan derfor, uavhengig av formålet med pengene, raskt få pengene inn på bankkontoen din. Dette er en stor fordel for deg som ikke ønsker en lengre søknadsprosess. Du trenger heller ikke avtale med bankrådgiveren din for å kunne låne en liten sum penger. Hele prosessen foregår på nett, slik at du ikke trenger å samhandle med noen eller møtes ansikt til ansikt.

De mange fordelene med mikrolån

En av grunnene til at mikrolån har blitt så populært i utgangspunktet er den korte responstiden. Noen tilbydere avviser/godkjenner deg umiddelbart, mens for andre tar det ikke mer enn noen timer. Blir du godkjent, kan du som regel forvente å se pengene tikke inn på kontoen din allerede neste virkedag. Det er en behandlingstid som få banker kan ta del i. Her kan det ofte ta flere uker før du kan ha det lånte beløpet på konto.

Kravene for å bli godkjent for et mikrolån er generelt lavere enn for et banklån. Skal du låne penger i banken, må du som regel gjennom et møte med rådgiveren din, akkurat som han/hun krever å se et budsjett. Som sådan gir det også veldig god mening, da rådgiveren din ønsker å sørge for at du kommer på dypt vann. Hvis du ikke kan vise en pen lønnsslipp, så kan et mikrolån være din måte å låne penger på. Kravene er typisk lavere, og du trenger ikke legge frem budsjett. Ofte kreves det ikke mer informasjon enn inntekt, alder, navn, adresse og lignende.

En annen fordel med mikrolån er at det vanligvis ikke kreves sikkerhet. Hvis du trenger å låne et høyere beløp i en bank, kan de kreve bil, bolig eller annen høy verdi som sikkerhet for lånet. Kort fortalt er det en sikkerhet dersom du ikke kan betale tilbake lånet. Du trenger ikke med mikrolån, og det gir deg derfor mulighet til å låne, selv om du bor til leie eller ikke eier bil.  Det er mange fordeler med mikrolån, men det er alltid viktig å tenke seg om før du låner.

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere