fbpx

Fordeler med å låne penger på nett

Å låne penger er enkelt, og det kan være utrolig nyttig og nødvendig i mange situasjoner. Men selv om det er mange fordeler med å låne penger, er det også en rekke ulemper.

Er du ute etter en allsidig lånetype, hvor pengene er beregnet på en eller annen form for forbruk, så må du velge et forbrukslån – ev. en online one of a kind, da dette er kjent som den mest allsidige lånetypen på markedet. Det er allsidig fordi du kan velge denne typen lån, uansett om du skal låne penger til nye møbler, en mindre boligoppussing, sydentur eller en stor fest.

En annen stor fordel med forbrukslån er at de – i motsetning til f.eks. banklån og boliglån – kan tas opp på nett. Alt fra å søke etter informasjon og sammenligne tilbud til å signere personlige lånekontrakter kan gjøres på nett. Det er derfor både enkelt, praktisk og ekstremt tidsbesparende å ta opp et forbrukslån dersom du velger å låne penger på nett.

Utvalget av forbrukslån er nå svært stort. De mange lånemulighetene sikrer at du alltid kan få et forbrukslån som oppfyller dine personlige ønsker og preferanser. Antagelig er du på utkikk etter et billig forbrukslån, men kanskje har du ønsker om noe annet enn bare lånekostnadene, som selvfølgelig ønskes så lave som mulig. Det kan også være et ønske fra din side at lånetilbyderen skal kunne ta imot unge låntakere, at det tilbys rentefrie nedbetalinger eller noe helt annet. Når det er gode sammenligningsbetingelser er det godt mulig at du vil kunne spare store summer på forbrukslånet ditt. Derfor er et stort tilbud en stor fordel.

Sist, men absolutt ikke minst, er det uunngåelig å fremheve den generelt korte utbetalingsperioden. Tar du opp et forbrukslån på nett kan du forvente rask betaling. Mange lånetilbydere kan tilby betaling innen en dag eller to.

Ulemper med å låne penger på nett

Med så mange fordeler kan det være vanskelig å forestille seg at det kan være noen ulemper ved å låne penger, men dette har noen ulemper.

Det er ingen regler uten unntak, men det er som regel ikke forbrukslånet du bør gå med om du vil låne penger så billig som mulig. Renten på forbrukslån er ofte i den høye enden, og det kan derfor være dyrt å låne selv et lite beløp. Renten blir selvsagt ikke lavere dersom du velger å ta opp et forbrukslån uten sikkerhet. Dersom det ikke skal stilles sikkerhet til långiver, vil dette typisk føre til at renten stiger. Det skal imidlertid sies at det er mulig å låne til lav rente – det krever bare at du sammenligner markedets mange tilbud.

Den andre ulempen er at fordi forbrukslånet er så enkelt og raskt å ta opp, kan du ende opp med å ta en forhastet beslutning. Som regel skal det ikke mye mer enn søknad og signatur til for å få et forbrukslån. Er du veldig spontan som person kan det derfor være en ulempe at det er så enkelt å ta opp forbrukslån på nett.

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere