fbpx

Dette bør du være oppmerksom på, når du låner penger

Hvis du tenker på å låne penger til noe du virkelig trenger, er det et par ting du kanskje bør vurdere før du tar steget. Det er mulig å havne i en skikkelig stor gjeld dersom pengene ikke blir betalt tilbake.

Uansett hvor mye penger det er snakk om, bør du alltid vurdere om du virkelig trenger lånet eller ikke. Det er viktig at du ikke havner i ubehagelige situasjoner med økonomien, hvor regningene har hopet seg opp og du ikke kan betale tilbake lånet. Så hvis du trenger penger til en ny TV eller ferie, bør du først vurdere om det virkelig er nødvendig for deg og sette deg i gjeld for det.

Deretter bør du vurdere om du har råd til det. Hvis du ikke har fast inntekt, vet ikke bankene om andre utgifter som du har når du får godkjent en søknad om lån. Det er alltid viktig å se på risikoen, og med mindre det er refinansiering eller lån til noe som er helt nødvendig, må du først og fremst se på deg selv.

Det viktigste er at du ikke søker om mer enn det du faktisk trenger og det du anser som nødvendig. På den måten får du ikke problemer med økonomien.

Konsekvenser av å låne penger

Hvis du må ut og låne penger, er det viktig at du vet hvilke konsekvenser dette kan medføre. I mange tilfeller låner folk penger uten å tenke gjennom konsekvensene, og på denne måten havner mange i økonomiske vanskeligheter.

Det er ofte kostnader forbundet med et lån, og mange “glemmer” eller ignorerer dette. Med et lån må du i utgangspunktet betale mer penger for noe enn hva det ville kostet dersom pengene ikke ble lånt.

Din økonomiske frihet er også redusert. Det betyr at du hver måned må sette av et beløp som må brukes til å betale tilbake lånet. På denne måten blir du fattigere i månedene du betaler ned på lånet. Dette kan bety at det er andre ting du bryr deg om som du må klare deg uten i den perioden.

Den ytterste konsekvensen av å låne penger er hvis du ikke har råd til å betale ned på lånet. Kommer du i denne situasjonen kan du lett bli fristet til å ta opp et nytt lån for å betale det andre lånet. Denne situasjonen er vanskelig å komme ut av og den kan gi store økonomiske problemer.

Så det viktigste du bør vurdere før du tar et lån er om disse pengene er helt nødvendige for deg.

Lån etter behov

Har du kommet frem til at et lån er helt nødvendig, så er det også noe du må tenke på i forhold til hvilken type lån du bør ta. Det beste lånet er individuelt og avhenger av dine behov og hva du trenger. Har du allerede mye gjeld i flere ulike banker med hver sine renter og avdrag, kan refinansiering være det fornuftige valget. På denne måten forbedrer du vilkårene dine, fjerner alle andre smålån, og du får hele summen som du må betale på én regning.

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere